Gå videre til innhold
Innlegg skrevet av Trygve Hillesland, administrerende direktør i Elkjøp Norge. Foto: Johhny Nordskog
Innlegg skrevet av Trygve Hillesland, administrerende direktør i Elkjøp Norge. Foto: Johhny Nordskog

Blogginnlegg -

Fra vaskemaskinen til VR-briller; Elektronikkens betydning for dagens samfunn

De siste 60 årene har Elkjøp vært tett på utviklingen i nordmenns forhold til elektronikk. Vi var der da hverdagen ble enklere med den første vaskemaskinen, da vi oppdaget musikk- og filmglede med kassettspillere og DVD-er, og da datamaskinen ble en sentral del av våre liv. Elkjøp har veiledet og brakt ny elektronikk inn i hverdagen til våre kunder i 60 år, og de neste 60 vil vi fortsette å jobbe for at alle skal få nyte de mulighetene som ligger i utrolig teknologi og at ingen skal falle utenfor den digitale utviklingen.

Siden 1962 har vi i Elkjøp bistått våre kunder gjennom små og store teknologiskifter i Norge. Da vi startet var det vaskemaskin og kjøleskap som stod høyt på nordmenns ønskeliste. Etter hvert som 60-tallet gikk og 70-tallet nærmet seg, gjorde kassettspilleren inntog i vår hverdag og båndopptakeren ble flittig brukt. Vi forsynte det norske folk med historiens første oppvaskmaskiner, og vi var der da TV-en fikk farger i 1972. Elektronikken som har kommet de siste 60 årene har gjort folks hverdag enklere, og det har åpnet mange dører for fritiden og arbeidslivet vårt.

Fra Super Mario til robotstøvsugere

1976 markerte gjennombruddsåret for videospillere i det norske markedet med 3000 husstander som hadde glede av den første moderne utgaven av hjemmeunderholdning. I 1980 ble Nintendos Mario-figur født, og i 1982 kom den første CD-spilleren til Norge. Videosalget eksploderte også, og 92 000 maskiner ble solgt i løpet av 1985. I 1990 blir data en egen sektor for Elkjøp, og spillkonsoller som Playstation og Nintendo kommer på det norske markedet i løpet av 90-tallet. Også mobilbruken skyter fart og i 1994 er 25 000 mobiltelefoner i bruk i Norge. Til sammenlikning er det i dag flere mobiltelefoner enn mennesker i Norge.

På slutten av 90-tallet revolusjoneres elektronikkbransjen av at internett får sitt store gjennombrudd. Andre teknologiske innovasjoner som gjør livene våre enklere og morsommere vokser også frem, som mobiltelefoner med innebygget kamera, moccamasteren og flatskjerm-TV.

I 2007 lanserer Elkjøp kjøkken som egen varegruppe og når ut til enda flere nordmenn. Kjeden vokser, vi etablerer oss i flere byer og ansetter enda flere gode rådgivere.

I 2010 er halvparten av alle telefonene våre smarte og iPaden lanseres. De siste ti årene har også brakt med seg teknologiske nyvinninger som VR-briller, smartklokker, taleassistenter og LED-lys og sparepærer. Også robotstøvsugere har blitt virkelig populært det siste tiåret, og er stadig noe våre kunder etterspør.

Elkjøp startet med noen få elektronikkbutikker, og er i dag Norges største forhandler av elektronikk med 3500 engasjerte medarbeidere i over 156 butikker og varehus spredt over hele landet. Gjennom generasjoner har vi skapt verdier og arbeidsplasser, og jobbet mot målet om å hjelpe nordmenn med å ha glede av utrolig teknologi. Vi har også gjennom de siste 60-årene hatt som mål å være gode rådgivere for våre kunder. Denne ambisjonen bæres fram av alle som jobber i Elkjøp, som er alt fra unge mennesker i sitt første møte med arbeidslivet, til de som har jobbet i Elkjøp i flere tiår.

Elkjøp 2022 og veien videre

De siste 60 årene har vi vært der når våre kunder møter ny teknologi i hverdagen. Avansert teknologi er blitt allemannseie og digitaliseringen endrer våre liv. For de fleste gjør den verden enklere. Men for noen få gjør den verden vanskeligere. I Elkjøp brenner vi for at alle skal ha lik mulighet til å nyte teknologi, uavhengig av alder, funksjonsevne og inntekt. Det jobber vi med gjennom Elkjøpfondet og det vil vi fortsette å jobbe for de neste 60 årene.

De neste 60 årene må elektronikkbransjen, og vi som en viktig aktør i den, også jobbe for det grønne skiftet og en mer bærekraftig fremtid. Vi ønsker å selge produkter med en bærekraftig levetid og som inngår i en evigvarende materialspiral. Med større fokus på reparasjoner og lengre levetid for produkter, vil vi jobbe for at det teknologiske skiftet gir en bedre forutsetning for en levedyktig fremtid.

Våre beste øyeblikk er når våre kunder kan ta i bruk ny teknologi og kjenne den gode følelsen av kvalitet. Det er øyeblikket som gjør livet ditt litt enklere, eller som gir deg muligheten til å utforske en ny lidenskap. Elkjøp har introdusert og hjulpet våre kunder med ny teknologi i 60 år. Det vil vi fortsette med de neste 60, og samtidig sikre at alle får sjansen til å nyte de utrolige mulighetene som ligger i elektronikken og den teknologiske utviklingen.


Emner

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway