Gå videre til innhold
Hunterace på Norway Cup: Regjerende verdensmester i spillet Hearthstone besøkte denne uken Elkjøps opplevelsessenter på Ekebergsletta. Foto: Elkjøp Norge
Hunterace på Norway Cup: Regjerende verdensmester i spillet Hearthstone besøkte denne uken Elkjøps opplevelsessenter på Ekebergsletta. Foto: Elkjøp Norge

Nyhet -

E-sportutøveren Hunterace: - Vi er bakpå når det gjelder e-sport

Casper "Hunterace" Notto, regjerende verdensmester i Hearthstone, mener Norge henger etter når det gjelder interesse og kunnskap om e-sport. Det ønsker han skal endre seg. 

- Du merker forskjellene fra for eksempel Asia, om man sammenligner med Norge og Europa generelt sett. Samtidig ser vi at spill og gaming har vokst enormt, det er en utvikling jeg håper bare vil fortsette. Og det viktigste; du ser at barna digger det, sier Notto som var tilstede på Elkjøps opplevelsessenter under Norway Cup.

E-sport-spilleren besøkte Ekebergsletta for å gi bort tips til barna som var interessert i spillet Hearthstone. Det falt i smak både for verdensmesteren og ungene.

- Det er veldig stort og for meg spesielt som har e-sport som karriere, at folk er interessert, sier han.

Ble verdensmester i Taiwan

I april i år, knuste Casper motstanderne sine i spillet Hearthstone og ble verdensmester. Det har ingen i Norge gjort før ham. Og skal vi tro den unge e-sport-spilleren, ligger det mye hardt arbeid og forberedelser bak en slik bragd.

- Det var utrolig stort for meg! Jeg hadde jobbet mot det en lang stund, med mange turneringer jeg måtte gjennom og samtidig prestere på et høyt nivå for å komme til toppen. Da jeg klarte det, var jeg kjempefornøyd, og at jeg da samtidig klarte å levere når jeg var i verdensmesterskapet var veldig stort. Men det ligger så klart mye forberedelser, trening og øving bak. Det er mange som faller ifra når man ser hvor mye innsats som må til, forteller Notto.

Koste seg på Norway Cup

Casper «Hunterace» Notto syns det var gøy å se hva Elkjøp hadde fått til på Norway Cup, samtidig som han fikk gledet fans under besøket.

- Det er sykt kult at man kan ha sitt eget opplevelsessenter her, spille masse spill og bare ha det gøy samtidig som man spiller fotballturnering på Norway Cup. Selv når jeg spilte på Norway Cup så var ikke dette en greie i det hele tatt. Det var kjempe fjernt, sier Casper.

Har du møtt noen fans?

- Om jeg har møtt noen fans?, ler Notto.
Jeg har møtt endel folk jeg kjenner også har jeg møtt folk som vet om meg og har hørt om at jeg vant verdensmesterskapet og det er superkult! Jeg setter sykt stor pris på det, jeg er ikke like stor som de største Fortnite-stjernene nødvendigvis fordi det er jo helt ekstremt stort, og alle kidsa spiller det basically.

Men du er jo verdensmester?

-Ja, jeg er jo verdensmester og det er det som er sykt, sier Casper «Hunterace» Notto.

Neste måned reiser Hearthstone-spilleren til Sør-korea for å spille en ny turnering og det er ingen tvil om at Norge kommer til å følge spent med. 

"Hunterace" spiller for den norske e-sportklubben Nordavind DNB hvor Elkjøp er en av hovedpartnerne.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway