Gå videre til innhold
Visste du at det er vanlig å finne vann i en splitter ny vaskemaskin? Foto: Elkjøp Norge
Visste du at det er vanlig å finne vann i en splitter ny vaskemaskin? Foto: Elkjøp Norge

Nyhet -

Ikke gjør denne vaskemaskin-tabben!

Når man skal i gang med sin nye vaskemaskin, er det spesielt én tabbe som gjøres om igjen og om igjen. 

Å installere vaskemaskinen selv kan være trøblete, og det er ofte én bommert som går igjen.

– Den klassiske tabben som ofte gjøres av forbrukerne når en ny vaskemaskin skal på plass i hjemmet, er at man glemmer å ta ut transportsikringene før maskinen brukes for første gang. Gjør man ikke det, vil man få en hoppende maskin som bråker unormalt mye, sier Thomas Brandsnes, som er kommersiell salgsleder i Elkjøp Norge.

Transportsikringer er lange stag som er skrudd inn i maskinen for å hindre at den blir skadet under transport.

– Vanligvis er det to eller fire slike sikringer i en ny vaskemaskin, og de kan man enkelt fjerne selv. Skal man flytte og transportere maskinen videre en annen gang, bør disse sikringene skrus på igjen. Vi anbefaler at man leser bruksanvisningen som kommer med sitt nye apparat nøye, eller spør om hjelp i butikken til hvordan man gjør dette, sier Brandsnes.

Vaskemaskinen er ikke brukt selv om det er vann i trommelen

Salgslederen forteller at dersom man finner vann i trommelen på den nye vaskemaskinen etter utpakking, så må man ikke tro at man har kjøpt en brukt maskin.

– Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vannet viser bare at maskinen er blitt testet på fabrikken, slik at man er sikker på at den virker som den skal. Det man bør sjekke når man mottar vaskemaskinen, er om esken den kom i ser fin ut, og om maskinen har bulker, sier Brandsnes.

Så er neste steg på listen for installering er å finne en passende plass til vaskemaskinen.

– Du kan selv koble til vannslangen på maskinen, dersom rommet den skal stå i har sluk. Har du en eldre bolig så må du være oppmerksom på at vannkranen kan være smalere enn det som er standarden i dag, for da trenger du en overgang for at slangen skal passe. Etterpå kobler du til avløpsslangen. Denne slangen har som oftest en bøy på seg, slik at brukt vann fra maskinen ikke går tilbake igjen, sier Brandsnes.

Det er også viktig å passe på at maskinen står i vater, slik at den står mest mulig stabilt, for da har du en mer stillegående maskin. 

Et godt tips er å bruke vaskemaskinstativ og vibrasjonsdempere

– Det å bruke vibrasjonsdempere under føttene på maskinen er en god idé – små runde plastikkunderlag. Maskinen vil da stå roligere og det vil være mindre vibrasjon slik at maskinen også lager mindre lyd under bruk. Vaskemaskinstativ med kurv er supert å ha hvis man ønsker en litt mer praktisk arbeidshøyde og et sted å lagre vaskemiddel og annet, forteller Brandsnes.

Hvis du har gjort alt dette så vil vaskemaskinen være klar til bruk, men Brandsnes har et siste tips før du går i gang med den store vaskingen.

– Første gang man skal bruke maskinen, bør man vaske kun ett enkelt håndkle på ordinært bomullsprogram, dersom det mot formodning skulle ligge noe gammelt vann igjen i slangene. Vaskemaskinen bør også renses en gang iblant, dette gjør du ved å kjøre den på maksimal varme. Slik får du skylt vaskemiddelskuffen, samt fjernet såperester og annet smuss som kan ha samlet seg opp, sier Brandsnes.

Related links

Emner

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway