Gå videre til innhold
​Julerush på nett – men folk foretrekker fortsatt butikken

Nyhet -

​Julerush på nett – men folk foretrekker fortsatt butikken

Nordmenn gjør stadig mer gaveresearch på nett. – Vi venter tidenes julerush til nettsidene våre, sier Atle Bakke i Elkjøp.

I desember i fjor besøkte 4,96 millioner nordmenn Elkjøps nettsider – en oppgang på 13 prosent fra året før. I år ventes det at enda flere stikker innom for å sjekke priser og finne de riktige julegavene.

- Vi venter 25 prosent flere besøkende på nettsidene våre i desember i år enn i fjor, og regner dermed med å runde 6 millioner besøkende, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Atle Bakke.

Hjelp til å finne julegaver

Samtidig som Ola og Kari Nordmann sjekker gaveideer på nett i stadig større grad, viser tall at ni av ti kroner som brukes på elektronikk legges igjen i fysiske varehus.

Bakke i Elkjøp tror folk velger den tradisjonelle butikken for å få hjelp til å finne de riktige gavene.

- Vår erfaring er at mange ønsker seg hjelp til å finne de beste julegavene, og velge riktige produkter som passer mottakerne. Vår viktigste jobb i desember er å hjelpe folk med dette, sier Elkjøp-sjefen, som også opplever at kundene setter pris på å julehandle i koselige omgivelser med pynt og julemusikk.

Blant de som foretrekker netthandel er det mange som velger løsningen Collect@Store - bestille på nett og hente i butikk.

– Dette har tatt helt av hos oss. 45 prosent av nettkundene går for Collect@Store, sier Elkjøp-sjefen.

Nordmenn elsker elektronikk

Elektronikk er også i år blant de foretrukne julegavene for nordmenn. I en fersk undersøkelse Elkjøp har gjort, svarer 10.000 på hva de ønsker seg til jul. Øverst på ønskelista står Smart-TV, bærbar PC, smarttelefon og nettbrett.

- Ellers vet vi at helse- og velværeprodukter og kjøkkenutstyr er svært populære julegaver. Mobile telefonbatteri og trådløs lyd blir nok blant årets store bestselgere, sammen med wearables – type aktivitetsarmbånd og smartklokker, sier Bakke.

Tags

Pressekontakt

Kristian Willanger

Kristian Willanger

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver, Elkjøp Nordic 995 07 041

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway