Gå videre til innhold
Her er tipsene for å oppnå en komfortabel innetemperatur i sommer. Foto: Elkjøp Norge.
Her er tipsene for å oppnå en komfortabel innetemperatur i sommer. Foto: Elkjøp Norge.

Nyhet -

Kjøl deg ned innendørs i sommervarmen

Med temperaturer opp mot 30 grader i Sør-Norge, har sommeren for alvor meldt sin ankomst denne uken, men med varme sommerdager kommer også klamme sommernetter. Her er produkttipsene som vil sikre deg en god nattesøvn gjennom sommeren.

På varme sommerdager kan de fleste ha behov for litt ekstra avkjøling innendørs. Heldigvis finnes det løsninger for å oppnå en komfortabel innetemperatur og en god natts søvn, forsikrer Arnstein Værdal, salgssjef i Elkjøp Norge.

Vifte, aircondition eller varmepumpe?

En vifte er den enkleste og rimeligste måten å kjøle ned omgivelsene på. Med en vifte øker luftsirkulasjonen i rommet, og du vil få en følelse av at luften blir svalere, selv om den ikke kjøler ned luften direkte. Likevel fraråder salgssjefen å plassere viften slik at den blåser direkte på deg mens du sover, dette for å unngå at du blir kald og våkner med sår hals og rennende nese.

Dersom du ønsker å kjøle ned et større område anbefaler salgssjefen at du investerer i en portabel aircondition. Disse passer for rom opptil 45 kvadratmeter og kan enkelt flyttes mellom ulike rom. Du kan også velge mellom ulike viftehastigheter, alt ettersom hvor varmt rommet er.

Hvis du derimot er på utkikk etter en langsiktig løsning for både oppvarming og avkjøling kan det være lurt å investere i en varmepumpe. I tillegg til å varme opp hjemmet ditt på kalde vinterdager, vil nemlig en varmepumpe fungere som en ypperlig aircondition på varme sommerdager, men varmepumpen kan også stjele nattesøvnen fra selv de beste sovehjerter dersom den installeres feil.

Slik unngår du at varmepumpen lager støy

En varmepumpe består av to deler, en del som plasseres ute og en del som plasseres inne. Normalt sett lager utedelen mest støy, og det er derfor lurt at den plasseres langt vekk fra soverommet forteller Arnstein. Med et lurt smil legger han til at den nok heller ikke bør vende mot naboens soveromsvindu. Alle varmepumper har merking som oppgir hvor mye lyd de vil lage, og en god hovedregel er at den ikke bør lage mer støy enn 35 dB når den er plassert utenfor en leilighet, eller ved siden av et nabohus.

Været spiller også en rolle når det kommer til støy. I kaldere vær må pumpen jobbe hardere, og det kan derfor være lurt å plassere utedelen på et lunt sted. Tenk også på hvor du plasserer delen innendørs. Lyden fra varmepumpen sprer seg i rommet, spesielt på steder med høye tak og god akustikk. Og helt til slutt: plasser aldri varmepumpen rett over sofakroken.

Related links

Emner

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway