Gå videre til innhold
Her er våre beste tips for smakfulle grillstunder i sommer. Foto: Schibsted Partnerstudio, på oppdrag fra Elkjøp Norge.
Her er våre beste tips for smakfulle grillstunder i sommer. Foto: Schibsted Partnerstudio, på oppdrag fra Elkjøp Norge.

Nyhet -

Perfekt grilling i sommer

Sol, sommer og grilling hører sammen, og hva er vel bedre enn å invitere familie og venner på en hyggelig hagefest der man både lager og spiser mat utendørs? Med disse tipsene vil du få maksimalt ut av grillmåltidet.

Riktig steketid er nøkkelen til vellykket grilling, og med et godt steketermometer er du garantert perfekt resultat – hver gang. Salgssjef i Elkjøp Norge, Arnstein Værdal, forteller at det i denne kategorien finnes mange produkter å velge mellom. Fra enkle analoge termometere til trådløse, digitale steketermometere som kan styres med en app på telefonen din. Et grillsett med klype, stekespade og stekegaffel er også helt nødvendig når du skal håndtere mat på en varm grill.

Varier menyen

Ved å variere menyen kan du bruke grillen oftere og spise sunt gjennom hele grillsesongen, påpeker Arnstein, og legger til at det finnes masse forskjellig utstyr som gjør det enklere å tilberede smakfull grillmat.

- En hamburgerpresse er for eksempel noe enhver grillentusiast bør ha for å lage perfekte hamburgere. Hamburgerpressen sørger for at de ulike kjøttstykkene får lik størrelse og vekt, slik at man enkelt kan oppnå et jevnt resultat, forklarer salgssjefen.

Med det rette tilbehøret kan du faktisk også forvandle grillen til en pizzaovn.

- Vi tilbyr både pizzasteiner og pizzastål som gjør det enklere å lage pizza på grillen. Hovedforskjellen på de to alternativene er at pizzastålet overfører varme raskere enn en pizzastein, noe som gjør at pizzaen normalt sett blir raskere ferdig. Steketiden vil også variere avhengig av om man har en kullgrill eller en gassgrill, legger Værdal til.

Sommerstemning på balkongen

Nystekte pølser, saftige biffer, grillspyd med grønnsaker og italienske pizzaer er ikke forbeholdt de med hus og hage. Dersom man bor i en leilighet midt i byen finnes det mange mindre griller som egner seg til bruk på balkongen, men det er viktig å undersøke om borettslaget har restriksjoner for hva slags grill man kan ha. Ofte vil det beste valget være en elektrisk grill, eller en gassgrill, men om man ønsker større fleksibilitet kan Arnstein også anbefale en bordgrill. Disse tar liten plass og er enkle å flytte på.

Til slutt anbefaler salgssjefen at alle som har en grill, også har et grilltrekk.

- Enten det er i en hage, eller på en balkong, står de fleste griller utendørs om sommeren, men sol, regn og vind tærer på materialene, så det er lurt å dekke til grillen med et trekk når den ikke er i bruk. På den måten vil du ha glede av grillen din i lang tid fremover, avslutter Arnstein.

Related links

Emner

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway