Gå videre til innhold
Bilde f.v: Christine Wigestrand og Solveig Wigestrand i Røde Kors, sammen med Lars Berg som er varehussjef hos Elkjøp på Sørlandssenteret.
Bilde f.v: Christine Wigestrand og Solveig Wigestrand i Røde Kors, sammen med Lars Berg som er varehussjef hos Elkjøp på Sørlandssenteret.

Nyhet -

Røde Kors fikk støtte fra Elkjøpfondet: - Vi skal bekjempe utenforskap blant eldre!

Røde Kors i Kristiansand driver prosjektet «Digital Senior» som skal hjelpe eldre i samfunnet som står på utsiden av den teknologiske utviklingen ved å gi opplæring og ufarliggjøre bruken av teknologi.

- Vi er stolte av arbeidet vårt og nå kan vi øke kursvirksomheten vår, som et resultat av støtten vi har fått fra Elkjøp. Det er fantastisk, sier Annette Sørlie Stray, daglig leder i Røde Kors Kristiansand, som er fast bestemt på å bekjempe utenforskap blant eldre i Kristiansand.

«Digital Senior» er et nettbrettkurs som går gjennom ti uker og holdes to ganger i uken. Sørlie Stray forteller at hver deltaker får personlig oppfølging med en frivillig fra Røde Kors, som bidrar til at opplæringen blir mest mulig effektiv.

- Frivillig og deltaker kobles sammen og følger hverandre en til en over ti uker. Det er én fellessamling i uken på et eldresenter, og frivillig og deltaker møtes i tillegg en gang i uken utenom. Den frivillige bidrar til å tilpasse leksjonen til deltakerens interesser, noe som øker gleden ved å lære, sier Annette.

Anbefaler andre å søke Elkjøpfondet om midler

Den daglige lederen oppfordrer andre til å søke Elkjøpfondet om støtte, om man har en visjon om å bekjempe digitalt utenforskap i sitt nærmiljø.

- Elkjøpfondet bidrar til å støtte viktige prosjekter som kan utgjøre en forskjell for mange. Vi opplever ofte at aktiviteter for eldre faller utenfor, og er glade for at Elkjøpfondet ikke støtter én spesifikk gruppe. Vi har fått profesjonell oppfølging fra Elkjøp i denne prosessen, og vil absolutt anbefale andre å søke fondet om støtte, sier Annette.

- Moro å bidra

Varehussjef Lars Berg ved Elkjøp Sørlandssenteret er stolt av arbeidet som gjøres med Elkjøpfondet og syns det er gøy å kunne være med på å gjøre en forskjell.

- Vi startet Elkjøpfondet som et internt initiativ i 2017, hvor alle butikker kunne søke om støtte til sin hjertesak. Høsten 2018 åpnet vi opp for eksterne søknader og responsen har vært enorm! Vi er veldig glade for at vi mottok en søknad fra Røde Kors Kristiansand, da arbeidet med «Digital Senior» går rett i hjertet på hva Elkjøpfondet handler om – nemlig bidra til at ingen havner utenfor, sier Lars Berg.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway