Gå videre til innhold
Klar for sommerferie? Her får du tipsene til en behageligere reise med elektronikk i bagen. Foto: Unsplash.com
Klar for sommerferie? Her får du tipsene til en behageligere reise med elektronikk i bagen. Foto: Unsplash.com

Nyhet -

Slik gjør du reisen behagelig med teknologi

Sommerferien er i gang for mange. Barn og voksne pakker bagen og drar på ferie eller for å besøke venner og familie både i Norge og i utlandet. Uansett om det er med fly, tog, bil eller ferge kan reisen dit være utfordrende. Heldigvis kan teknologi hjelpe til på veien!

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge og mamma til Victoria (6) og Felix (4) har noen triks i ermet for å gjøre reisen mer behagelig.

- Det er en enorm forskjell på å reise med små barn før og etter nettbrett ble tilgjengelig. Nå er det kanskje ikke verdens beste barneoppdragelse å alltid sette et nettbrett med spill eller filmer foran barna, men reisen har blitt en helt annen opplevelse med nettbrett. På et fly for eksempel, sitter du ganske trangt, med folk rundt og regler som må følges. Å forsøke å få en fireåring til å beholde setebeltet på er mye enklere når han er opptatt med et tegneprogram eller Peppa Gris, sier Schøyen Bergly.

Ifølge kommunikasjonssjefen er trikset å fylle nettbrettet med filmer før du drar hjemmefra. Få flyselskaper og ferger tilbyr høyhastighet internett som gjør det mulig å strømme video over nettet. Flere strømmetjenester som blant annet Netflix og Viaplay tillater nedlasting av deler av innholdet. Blant annet finnes det mye tilgjengelig innhold for barn. Du kan også kjøpe eller leie filmer gjennom iTunes og andre musikk- og filmtjenester.

Husk viktigheten av fullt batteri

- Ikke glem å lade elektronikken før du drar hjemmefra. Selv om det er mulig å lade på flere og flere fly og tog, kan disse være trege og ikke alltid tilgjengelige. Derfor er det alltid best å lade opp før du drar hjemmefra. Jeg har alltid med en liten håndfull powerbanks i forskjellige størrelser, både for barnas nettbrett og min telefon, forteller hun.

Et annet smart produkt ifølge Elkjøp er en splitter. Det er en liten ledning eller kontakt som gjør at du kan koble to headset til den samme utgangen, slik at to kan høre på den samme lyden på samme tid. Dette er perfekt når for eksempel to skal se film sammen.

- Dette tar meg naturlig nok til hodetelefoner! Det er nesten en nødvendighet om du skal ut og fly. Du vil ikke forstyrre setenaboene dine på flyet med lyden av en film eller spill fra nettbrettet. Om du skal på lengre bilturer, er det godt for både store og små å kunne koble ut annen lyd, sier kommunikasjonssjefen.

For barn vil ofte ørepropper være for store for å få inn i øret, da anbefaler elektronikkjeden øreklokker som går på utsiden av ørene. De holder også en del av støyen ute, så man trenger ikke ha volumet så høyt på.

- Selv om trådløse headset nå er mer populært enn de med kabel, er min erfaring at de med ledning nok er hakket bedre for barn. Ikke bare slipper du å tenke på å lade dem med nok strøm for reisen, men når de henger sammen med nettbrettet via kabelen er også sjansen mindre for at begge deler blir gjenglemt, sier Schøyen Bergly.

Fem tips for en enklere reise

1.Lad alle enhetene før du drar.

2.Ta med (oppladede) powerbanks for sikkerhets skyld.

3.Last ned filmer hjemme.

4.Husk nødvendige kabler og ladere.

5.Husk reiseadapter ved utenlandsreise.

6.Husk hodetelefoner! 

Emner

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597
Stina Winther

Stina Winther

Pressekontakt Bærekraftsansvarlig og kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway