Gå videre til innhold
10.000 har talt: Dette ønsker vi oss til jul

Pressemelding -

10.000 har talt: Dette ønsker vi oss til jul

Smart-TV ligger øverst på nordmenns ønskeliste, etterfulgt av bærbar PC og smarttelefon. Det viser en rykende fersk undersøkelse Elkjøp har gjennomført.

- Elektronikk står høyt på manges ønskelister, og hvert eneste år er vår viktigste jobb i desember å hjelpe folk med å finne de riktige julegavene. For å nå ut til flest mulig med gode tips, lanserer vi i tillegg i år for første gang en egen julegavehjelper på elkjop.no, sier administrerende direktør i Elkjøp, Atle Bakke.

Tipsene i julegavehjelperen er basert på ønskelister 10.000 nordmenn har satt opp.

Usikker på hva du skal kjøpe til jul? Prøv Elkjøps Julegavehjelper her!

- I tillegg til listetoppene vet vi at helse- og velværeprodukter og kjøkkenutstyr er svært populære julegaver, sammen med konsoller, spill og film. Etterspurte produkter som mobile telefonbatteri og trådløs lyd blir nok blant årets store bestselgere, sammen med wearables – type aktivitetsarmbånd og smartklokker, sier Bakke.

Dette er nordmenns topp 10-liste over elektronikkprodukter de ønsker seg til jul:


 1. Smart-TV: Elkjøp har opplevd en dobling i TV-salget i desember de siste årene. Smart-TV får du fra ca. 2500 kroner. Forventede bestselgere til jul er Samsungs 6-serie (primært 6275) og Philips 7-serien.

2. Bærbar PC:
I år har laptop-salget passert nettbrett-salget, med en andel på 55 prosent PC mot 45 prosent nettbrett. Generelt går trendene i retning ”2-in-ones” med pc og nettbrett i ett, samt fargerike PC-er. Forventede bestselgere til jul er Macbook Air fra Apple og HP X360, som også brukes som nettbrett.

3. Smarttelefon
: iPhone 6 ble nylig kåret til årets julegave i mobilklassen av Elektronikkbransjen. Sony Xperia Z3 Compact og P7 fra Huawei er også forventede bestselgere til jul.

4. Nettbrett:
Samsung Tab S ble nylig kåret til årets julegave uansett klasse, i Elektronikkbransjens kåring. iPad Air 2 og Surface Pro 3 er også forventede bestselgere til jul.

5. Stereoanlegg: Trenden er at nordmenn vil ha multiromløsninger, med høyttalere i flere rom. Sonos er en forventet bestselger i jula.

6. Trådløs høyttaler: Folk vil ha ledningsfrie alternativer, og utvalget blir stadig større. Testvinneren AudioProAddOn T9 og Jensen Buddy er julas forventede bestselgere.

7. Actionkamera: Dette er produkter med en eksplosiv popularitet! Bare de siste to månedene har Elkjøp hatt en omsetningsvekst på 300 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Til jul vil trolig veksten tredobles. Nylanserte GoPro Hero4 er forventet bestselger.

8. Hodetelefoner: En varegruppe som er ekstremt populær, og utvalget fortsetter å vokse: Elkjøp har nå ca. 250 typer i sortimentet! Forventede bestselgere i tre prisklasser er Y50 fra AKG, Beats solo 2 og QC25 fra Bose. Sistnevnte ble kåret til årets lydprodukt i Elektronikkbransjens ”Årets julegave”.

9. Spillkonsoll: Konsollsalget har skutt i været i år, og i november 2014 er salget tredoblet sammenlignet med samme måned i fjor. Xbox One og Playstation 4 er bestselgerne året rundt, og kommer til å være en svært populær julegave.

10. DAB-radio: Salget av DAB-radioer har doblet seg de siste årene, og veksten vil fortsette. Så langt i år har radiosalget økt med 20 prosent. Forventede bestselgere til jul er Juice, et alt-i-ett-produkt som også kan brukes som høyttaler, og norske Radionette.

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway