Gå videre til innhold
17.000 har talt: Dette ønsker vi oss til jul

Pressemelding -

17.000 har talt: Dette ønsker vi oss til jul

Stor undersøkelse viser at nettbrett, mobiler og bærbare PC-er er blant nordmenns gavefavoritter til jul. - Vår viktigste jobb nå er å hjelpe folk å finne de riktige gavene, sier Elkjøp-direktør.


Resultatene fra undersøkelse viser at TV troner aller øverst blant nordmenns ønsker til jul, etterfulgt av reiser og nettbrett. Lydplanker, trådløse høyttalere og spillkonsoller er også blant favorittene.

- Elektronikk står høyt på manges ønskelister, og hvert eneste år er vår viktigste jobb i desember å hjelpe folk med å finne de riktige julegavene. For å nå ut til flest mulig med gode tips har vi også i år fått på plass vår egen julegavehjelper på Elkjop.no, sier administrerende direktør i Elkjøp, Atle Bakke.

Tipsene i julegavehjelperen er basert på ønskelister nærmere 17.000 nordmenn har satt opp.


Usikker på hva du skal kjøpe til jul? Prøv Elkjøps Julegavehjelper her!


- I tillegg til listetoppene vet vi at helse- og velværeprodukter og kjøkkenutstyr er svært populære julegaver, sammen med spill og film. Etterspurte produkter som mobile telefonbatteri og trådløs lyd blir nok blant årets store bestselgere, sammen med wearables – type aktivitetsarmbånd og smartklokker, sier Bakke.


Mange spleiser på gaver

En annen undersøkelse, denne utført på Facebook, viser at nordmenn gjerne spleiser på gaver som skal ligge under treet den 24. desember.

- Vi ønsker jo alle å glede så mange som mulig på julaften og da kan det å spleise på gaver være en veldig fin løsning. Undersøkelsen vår viser at så mange som 87 prosent av oss gjerne spleiser på julegaver og at rundt halvparten velger å gjøre dette ofte, sier Bakke.

Undersøkelsen viser også at 43 prosent av oss har tipset andre om at de kan gå sammen og spleise på gaver vi selv ønsker oss.


Dette er nordmenns topp 10-liste over elektronikkprodukter de ønsker seg til jul:


1. Smart-TV: Elkjøp har opplevd en dobling i TV-salget i desember de siste årene. Smart-TV får du fra ca. 3.900 kroner. Forventede bestselgere til jul er blant annet Samsungs 50-tommer LED-TV. OLED-modellen EG960V fra LG ble nylig kåret til Årets TV av Elektronikkbransjen.

2. Nettbrett: Har vært en kjempepopulær julegave i mange år og kommer til å ligge under tusenvis av juletrær den 24. desember. iPad Air 2 og Surface Pro 4 er forventede bestselgere.

3. Bærbar PC: Laptopen har slått tilbake mot nettbrettet etter at sistnevnte var klart hetest i flere år. Generelt går trendene i retning ”2-in-ones” med pc og nettbrett i ett, samt fargerike PC-er. Forventede bestselgere til jul er Macbook Pro Retina og Yoga 500. Sistnevnte kan også brukes som nettbrett. 

4. Smarttelefon: Samsung Galaxy S6 Edge ble nylig kåret til årets julegave i mobilklassen av Elektronikkbransjen. Apples iPhone 6S og P8 fra Huawei er også forventede bestselgere til jul. 

5. Stereoanlegg: Trenden er at nordmenn vil ha multiromløsninger, med høyttalere i flere rom. Sonos er en forventet bestselger i jula.

6. Trådløs høyttaler: Folk vil ha ledningsfrie alternativer, og utvalget blir stadig større. UE Boom 2, Constellation og Jensen Buddy er julas forventede bestselgere.

7. Smartklokker/Aktivitetsmålere: Nylig kåret til Årets Julegave uansett kategori av Elektronikkbransjen og segmentet er i solid vekst. Apple Watch og FitBit kommer til å være blant favorittene.   

8. Hodetelefoner: En varegruppe som er ekstremt populær, og utvalget fortsetter å vokse: Elkjøp har nå ca. 250 typer i sortimentet! Forventede bestselgere er Beats og Bose QC25.

9. Spillkonsoll: Konsollsalget skyter alltid i været i ukene frem mot jul. Xbox One og Playstation 4 er bestselgerne året rundt, og kommer til å være en svært populær julegave.

10. DAB-radio: Salget av DAB-radioer har doblet seg de siste årene, og all den tid FM-nettet stenges i 2017 vil fokuset på disse produktene fortsette. Radionette, Juice-serien og Geneva vil trolig være blant nordmenns radio-favoritter til jul i år.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway