Gå videre til innhold
Årets utgave av Black Friday ser ut til å gi Elkjøp ny omsetningsrekord. Ved 13.30-tiden hadde kjeden omsatt for over 450 millioner kroner.
Årets utgave av Black Friday ser ut til å gi Elkjøp ny omsetningsrekord. Ved 13.30-tiden hadde kjeden omsatt for over 450 millioner kroner.

Pressemelding -

Black Friday: Elkjøp med stø kurs mot ny rekord

Årets utgave av handledagen Black Friday ser ut til å overgå tidligere rekorder. Ved 13.30-tiden fredag hadde elektrokjeden Elkjøp passert 450 millioner i omsetning.


Dermed kan det se ut til at rekorden fra i fjor ryker. Da omsatte el-aktøren for 770 millioner kroner på Black Friday, noe som var ny nordisk omsetningsrekord innen varehandel, for én enkelt dag.

- Akkurat slik det ser ut nå kan 2015-fasit stå for fall, ja. Rundt klokken 13.30 i dag passerte vi 450 millioner kroner omsatt, noe som er godt over nivået vi hadde på samme tid i fjor. Fortsetter vi i dette tempoet utover dagen og inn mot kvelden kan vi komme til å lande rundt 950-960 millioner kroner i omsetning bare i dag, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic AS, Jaan Ivar Semlitsch.

Selskapet er markedsleder innen elektro i hele Norden og spesielt fra butikkene i Sverige og Danmark meldes det om solid omsetning og stor kundetilstrømning.


Fikk en flying start på nett

- I fjor hadde vi visse startproblemer på natten da nettbutikken vår ikke spilte helt på lag. Etter iherdig innsats fra vårt IT-team, som har stresstestet og forbedret nettløsningen vår, var alle slike problemer borte denne gang, noe som førte til at vi fikk en "flying start" på Black Friday, forteller Semlitsch videre.

Selv om trykket har vært stort hele fredagen, og kunder har fylt handlekurvene fra tidlig om morgenen, forvisser konsernsjefen kundene om at de har varer nok.  

- Vi har lagt store ressurser ned i å gjøre vår logistikk enda bedre det siste året, og har blant annet investert 500 millioner kroner i vårt hovedlager, nettopp for å kunne ta unna hektiske periode som dette. Black Friday er noe vi har jobbet mot i mange måneder allerede og derfor er det ekstra kjekt å se at alt fungerer slik det har gjort så langt i dag, sier Semlitsch.


Har solgt 5.500 mobiltelefoner

Her hjemme trekker konsernsjefen frem varehusene i Larvik og Bodø som steder der det har vært spesielt god fart så langt.

- Totalt sett har vi til nå i dag solgt 2.800 bærbare PC-er, 5.500 mobiler, 2.900 nettbrett og over 1.000 dataspill her i Norge. Og Black Friday-dagen er fremdeles ung, avslutter Semlitsch.

Elkjøp Norge omsatte for 221 millioner kroner under Black Friday i fjor, noe som var en oppgang fra 142 millioner året før.

I år er det ventet at veksten fortsetter og at omsetningen vil være seks ganger høyere denne dagen enn på en vanlig fredag i løpet av året.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway