Gå videre til innhold
Trykket i nettbutikken til Elkjøp var høyt i natt under de første timene til Black Friday.
Trykket i nettbutikken til Elkjøp var høyt i natt under de første timene til Black Friday.

Pressemelding -

Black Friday: Nordmenn handlet elektronikk for titalls millioner i natt

Årets Black Friday er i gang hos Elkjøp og det har vært høy trafikk gjennom hele natten.
Dette er helt vilt, sier Elkjøp-sjefen.

Kl. 00:01 gikk startskuddet på elkjop.no da Black Friday-salget startet. Tusenvis av kunder klarte ikke vente til morgentimene og handlet for titalls millioner i natt! På bare seks timer har Elkjøp femdoblet salget sitt sammenlignet med de samme timene i fjor.

- Dette er helt vilt og en vanvittig god start på dagen. At så mange kunder har valgt å komme innom oss i løpet av natten er rett og slett kjempegøy.
Vi stress-testet systemene våre for et enormt trykk, men ble likevel overrasket over hvor stor pågangen var. Med et så høyt trykk på nettsiden vår i natt, var det noen av kundene våre som måtte «stå i kø» og vi beklager at noen måtte vente.
Vi må og skal ta høyde for enda større pågang neste år, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør for Elkjøp Norge, i de tidlige morgentimene fredag morgen.

Ny trend

I natt har det gått mest av mobiltelefoner, laptoper og store TV-er ifølge Elkjøp-sjefen.
- Vi ser at kundene våre har investert i store flatskjermer, samt god lyd som i hodetelefoner og høyttalere. Så det er tydelig at trenden har snudd litt i forhold til i fjor, hvor mange gikk for oppgradering av hjemmene sine med større produkter, som eksklusive hvitevarer for eksempel, forteller Tønnesen.

Han forventer samtidig at salget av hvitevarer kommer til å ta seg opp, nå som dørene inn til butikkene har åpnet. 

Ville gi kundene god tid

Elkjøp har spredd tilbudene utover uken med et formål om å minske kø og sikre at kunder har hatt god tid til å sikre seg tilbud på produkter de ønsker seg.

- Vi ønsket også i år å tone ned og oppfordre til en stressfri handel ved å ha flere tilbud spredd utover en hel uke, i stedet for å tilby alle de gode tilbudene på kun en dag. Da får man god tid til å orientere seg om produktene og sjekke at prisen er god ved å bruke prissammenligningstjenester, som for eksempel prisjakt.no. Når det er sagt har vi selvfølgelig spart mange fantastiske tilbud til det norske folk i dag, smiler administrerende direktør for Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway