Gå videre til innhold
Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Elkjøp Nordic
Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Elkjøp Nordic

Pressemelding -

Black Friday: Satt ny nordisk handelsrekord

Elkjøps omsetning stoppet på 1 317 037 903 på Black Friday. Det er ny rekord for handel på en dag, uansett bransje i Norden.

Elkjøp Nordic økte fra fjorårets rekord med 39 prosent.

- Vi hadde nok både de riktige produktene til riktig prispunkt og veldig god tilgjengelighet av tilbudene. Denne dagen har vi planlagt godt. I tillegg var alle våre 10 000 ansatte veldig klare for å ta imot kundene, Black Friday er jo en av de aller morsomste dagene vi har på jobben. Da er det morsomt at resultatene kommer, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.

Elkjøp Norge doblet nesten omsetningen

Elkjøp Norge endte med en omsetning på 365 MNOK på Black Friday i år.

- Dagen endte med en solid vekst på 75% mot i fjor for oss i Norge. Vi er strålende fornøyd med dagen i går, og gleder oss over fantastisk vekst både på nett og i butikk. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker å handle elektronikk, og vi er takknemlige for at valget da havner hos oss. Det er tydelig at vi traff godt både med tilbudene vi hadde, tilgjengeligheten og bemanning i butikkene. Alle rapporter fra varehusene tilsier at det gikk rolig for seg, med fornøyde kunder som fikk de varene de ønsket seg.

Vi hadde en jevn strøm av kunder hele natten og dagen, alt foregikk i rolige og kontrollerte former. Det er gøy å være både Elkjøper og kunde på en slik dag, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør for Elkjøp Norge.

  

Emner


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg.

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway