Følg Elkjøp Norge

Black Friday: Satt ny nordisk handelsrekord

Pressemelding   •   nov 25, 2017 12:38 CET

Konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch. Foto: Elkjøp Nordic

Elkjøps omsetning stoppet på 1 317 037 903 på Black Friday. Det er ny rekord for handel på en dag, uansett bransje i Norden.

Elkjøp Nordic økte fra fjorårets rekord med 39 prosent.

- Vi hadde nok både de riktige produktene til riktig prispunkt og veldig god tilgjengelighet av tilbudene. Denne dagen har vi planlagt godt. I tillegg var alle våre 10 000 ansatte veldig klare for å ta imot kundene, Black Friday er jo en av de aller morsomste dagene vi har på jobben. Da er det morsomt at resultatene kommer, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.

Elkjøp Norge doblet nesten omsetningen

Elkjøp Norge endte med en omsetning på 365 MNOK på Black Friday i år.

- Dagen endte med en solid vekst på 75% mot i fjor for oss i Norge. Vi er strålende fornøyd med dagen i går, og gleder oss over fantastisk vekst både på nett og i butikk. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker å handle elektronikk, og vi er takknemlige for at valget da havner hos oss. Det er tydelig at vi traff godt både med tilbudene vi hadde, tilgjengeligheten og bemanning i butikkene. Alle rapporter fra varehusene tilsier at det gikk rolig for seg, med fornøyde kunder som fikk de varene de ønsket seg.

Vi hadde en jevn strøm av kunder hele natten og dagen, alt foregikk i rolige og kontrollerte former. Det er gøy å være både Elkjøper og kunde på en slik dag, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør for Elkjøp Norge.

  

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.