Gå videre til innhold
CES-messen i Las Vegas: Innovativt, kreativt og grenseløst

Pressemelding -

CES-messen i Las Vegas: Innovativt, kreativt og grenseløst

For teknologifrelste begynner året med et realt smell. Elkjøp var til stede under CES 2014 i Las Vegas.

Er du teknologifrelst og sitrer ved tanken på de ferskeste oppfinnelsene og de mest kreative tekniske nyvinningene, kan CES i Vegas trygt kalles vinterens vakreste eventyr.

Teknologimesen, hvis fulle navn er Consumer Electronics Show, ble avholdt i New York for første gang i 1967. Da valfartet 17.500 mennesker for å se hva de da 100 utstillerne hadde å vise frem.

Messen kom til ørkenbyen Las Vegas i 1978, har blitt der siden, og har nå årlig 152.000 besøkende fra 150 land, samt 3.200 utstillere.

- Det er alltid spennende å få med seg hva som blir presentert på CES-messen. Her får vi på mange måter et lite glimt inn i fremtiden, sier innkjøpsdirektør på Lyd & Bilde i Elkjøp, Andreas Westgaard, som har vært på messen en rekke ganger og som også fikk med seg årets utgave.

Han mener CES er et viktig forum for Elkjøp, der kjeden kan plukke opp nye trender og produkter og slik sørge for at kundene deres til en hver tid får det nyeste og mest spennende som er på markedet.

- Det er viktig for oss i Elkjøp å være så oppdaterte som mulig på produktnyheter og trender, rett og slett fordi dette gjør oss i stand til å kunne bringe de beste og ferskeste produktene først hjem til våre kunder. Etter over 50 år i bransjen vet vi hvor mye de setter pris på det, sier Westgaard.

Fra årets messe trekker han blant annet frem det solide fokuset på portabel lyd, samt på de stadige nyvinningene innen TV-sektoren.

- 4K er uten tvil det neste store innen flatskjermene og vi forventer store ting innen dette segmentet fremover. Vi selger allerede 4K-skjermer i varehusene våre og når en stor aktør som CES setter et såpass solid fokus på dette blir det selvsagt enda mer interessant. Vi følger utviklingen i markedet veldig tett hele tiden, spesielt på tanke på hva vi tror våre kunder vil finne mest interessant, og 4K er i så måte absolutt en av våre prioriteringen fremover, sier Westgaard.

Roboter på både ett og to hjul

Men CES 2014 var selvsagt langt mer enn store TV-skjermer og portabel lyd, selv om det var uttallige utstillere som hadde nettopp hovedfokus på dette.

Messen var også full av mennesker som ikke har spesifikk produkter å selge, men som ønsket å vise frem hva deres teknologi i teorien kan brukes til.  

Flere utstillere hadde for eksempel med seg ulike typer roboter, små og store, som i seg selv kanskje ikke var annet enn interessante, men som alle inneholdt meget avansert teknologi.

- Dette er Murata Boy og Murata Girl, sier Mathew Weski høyt, slik at alle menneskene som har stimlet rundt bordet han står ved skal høre hva han sier.

- Begge to har kostet en formue å utvikle og det er faktisk jenta vår her som koster aller mest. Hele 75.000 dollar har vi brukt på utviklingen av henne, sier Weski videre.

Det han og hans partnere har gjort er å bygge såkalt gyroteknologi inn i to roboter, som begge balanserer av seg selv. Murata Boy på to hjul som på en sykkel - Murata Girl på ett hjul.

Etter litt kalibrering greier de begge å sykle frem og tilbake på bordet helt på egen hånd. Det ser kanskje ikke så imponerende ut, men det er lett å forstå at innmaten i de to hvite krabatene har kostet flesk å skru sammen.

- Sammensmeltningen innen elektronikk kommer til å tilta

Mobiltelefoner i alle mulige former og fasonger hadde selvsagt også sin plass under CES 2014.

En rekke produsenter skulle legge frem sine nyheter og journalister og bransjen generelt stod klar til å gå løs på nyvinningene med nysgjerrighet og kritiske blikk.

En av telefonene som fikk solid med skryt under messen var Sonys nye Xperia Z1 Compact, som av det anerkjente online-magasinet Engadget ble kåret til ”Best mobile” under messen.

Norske Erik Sandsmark fra Sony Mobile, som var til stede under årets CES, var meget fornøyd med mottakelsen selskapets nye telefon fikk.

- Xperia Z1 er kanskje den aller beste mobilen på markedet akkurat nå, men vi har fått tilbakemeldinger som gikk på at noen syns det var litt for stor. Derfor kom vi nå med en ny versjon som er fysisk mindre og mer kompakt, og vi syns både norsk og utenlandsk presse tok imot den på en solid måte, sier Sandsmark.

Han forteller at han drar til CES primært fordi han anser messen å være en ypperlige arena der Sony har muligheten til å møte både kunder og journalister innen en faglig setting som selskapet ser på som både logisk og givende.

- Utbytte for vår del består at vi får holde gode møter med relevante krefter, samt at vi selvsagt lanserer flere nye produkter under messen, sier Sandsmark. 

Han tror teknologiske nyvinninger vi har på oss - på engelsk kalt wearables - er blant trendene som kommer til å prege markedet i årene som kommer.

Her har Sony sitt SmartBand, som paret med en mobiltelefon gjør brukeren i stand til å logge så å si alt vedkommende foretar seg.

- Dette venter vi virkelig vil ta av fremover, og i sentrum av det hele kommer mobiltelefonen til å være. Videre vil vi til å se at ulike typer forbrukerelektronikk kommer til å smelte mer og mer sammen, noe som vil gjøre at de ulike sektorene vil bli mer aktuell for hverandre. Man vil for eksempel ikke kunne snakke om mobiltelefoner og TV-er isolert fra hverandre i den grad man gjør nå, da disse to sfærene vil være langt mer integrerte og sammensveiset, sier Sandsmark.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Stina Winther

Stina Winther

Pressekontakt Bærekraftsansvarlig og kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway