Følg Elkjøp Norge

DAB-feber: Biladapter-salg opp 1000 prosent

Pressemelding   •   sep 28, 2017 07:00 CEST

Oppgangen for biladaptere ligger i snitt på 1000 prosent, mens DAB+-radioer har steget med 600 prosent.

Omleggingen av FM til DAB har ført til et heftig salg av DAB+-radioer og adaptere til bil hos Elkjøp. 

DAB+ har vært, og er fortsatt, et hett tema.
Hos Elkjøp merker man definitivt at fokuset rundt DAB+ har vært stort det siste året og mange av kundene deres har omfavnet den nye radioteknologien.

Økningen av salget på DAB+ har vært enorm i de ulike regionene. Fra januar 2017 til nå, har oppgangen på DAB+-adaptere til bil vært på 1000 prosent i snitt. For DAB+-radioer er oppgangen på 600 prosent.

Forventet salgsrush i 2017

- Det viktigste for oss når det gjelder omleggingen fra FM til DAB+, er å hjelpe folk flest til å få en så enkel og smidig overgang som mulig. Uavhengig om det gjelder DAB+-radio til hjemmet eller adapter til bil, sier Kristian Pedersen, salgssjef for Lyd og bilde hos Elkjøp Norge.

Han sier elektrokjeden har vært forberedt på at omleggingen fra FM ville skape et salgsrush.

- Vi har forutsett at dette er noe kundene våre kom til å ville ha, så vi har vært forberedt ved å ha nok på lager, økt kunnskapen rundt DAB+ i butikkene våre og sikret at vi har gode montører som kan skifte til DAB+-adapter for bil. Vi har økt utvalget slik at folk flest kan finne det som passer både smak og lommebok, sier Pedersen.

Han oppfordrer samtidig til at gamle FM-radioer tas med inn til resirkulering hos Elkjøp.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.