Gå videre til innhold
Oppgangen for biladaptere ligger i snitt på 1000 prosent, mens DAB+-radioer har steget med 600 prosent.
Oppgangen for biladaptere ligger i snitt på 1000 prosent, mens DAB+-radioer har steget med 600 prosent.

Pressemelding -

DAB-feber: Biladapter-salg opp 1000 prosent

Omleggingen av FM til DAB har ført til et heftig salg av DAB+-radioer og adaptere til bil hos Elkjøp. 

DAB+ har vært, og er fortsatt, et hett tema.
Hos Elkjøp merker man definitivt at fokuset rundt DAB+ har vært stort det siste året og mange av kundene deres har omfavnet den nye radioteknologien.

Økningen av salget på DAB+ har vært enorm i de ulike regionene. Fra januar 2017 til nå, har oppgangen på DAB+-adaptere til bil vært på 1000 prosent i snitt. For DAB+-radioer er oppgangen på 600 prosent.

Forventet salgsrush i 2017

- Det viktigste for oss når det gjelder omleggingen fra FM til DAB+, er å hjelpe folk flest til å få en så enkel og smidig overgang som mulig. Uavhengig om det gjelder DAB+-radio til hjemmet eller adapter til bil, sier Kristian Pedersen, salgssjef for Lyd og bilde hos Elkjøp Norge.

Han sier elektrokjeden har vært forberedt på at omleggingen fra FM ville skape et salgsrush.

- Vi har forutsett at dette er noe kundene våre kom til å ville ha, så vi har vært forberedt ved å ha nok på lager, økt kunnskapen rundt DAB+ i butikkene våre og sikret at vi har gode montører som kan skifte til DAB+-adapter for bil. Vi har økt utvalget slik at folk flest kan finne det som passer både smak og lommebok, sier Pedersen.

Han oppfordrer samtidig til at gamle FM-radioer tas med inn til resirkulering hos Elkjøp.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway