Gå videre til innhold
Det du trenger å vite om den nye kameratrenden i bil

Pressemelding -

Det du trenger å vite om den nye kameratrenden i bil

Sosiale medier renner over av levende bilder fra trafikkhendelser, tatt med små kameraer festet inne i bilen. - Salget av dashcams er i ferd med å ta skikkelig av, sier Elkjøp-sjef.

Bruken av dashbordkamera - fastmonterte kameraer som filmer kontinuerlig mens man kjører - er allerede meget utbredt i flere land i Europa.

Nå har også norske sommer-bilister kastet seg på filme-bølgen.

- Vi merker en klart økende interesse for denne typen produkter og stadig flere er innom våre varehus og spør etter slike kameraer. Noen ønsker å dokumetere hendelser i trafikken mens andre kun ønsker å ta opp ting for moro skyld i ferien, sier innkjøpssjef Erik Rosenlind i Elkjøp.

Han forteller videre at prisene på bil-kameraene varierer fra rett under 1.000 kroner og opp til 2.500.

- Bruken er relativt enkel og man kobler de små kameraene rett i strømuttaket/sigarettenneren for så å skru den på som vanlig. Når det gjelder selve bruken så krever enkelte av modellene at man skrur dem på aktivt selv mens andre skrur seg automatisk på idet man starter bilen. I tillegg finnes det modeller som har bevegelses-sensorer som merker at bilen er i bevegelse og skrur seg av og på etter det, sier Rosenlind.

Materiale som blir tatt opp via kameraet lagres på et minnekort som man kan ta ut slik at man kan se det på det i etterkant.

Rosenlind i Elkjøp peker på én faktor som potensielt kan komme til å sende salget av dashcams til himmels.

- Det man har sett i andre land er at bilførere får billigere forsikring dersom de monterer opp et slikt produkt i bilen. Skulle slike regler også bli innført her hjemme kan salget komme til å ta skikkelig av, sier innkjøpssjefen.

Noen som allerede har tatt i bruk dashcams i Norge er politiet. De benytter slike kameraer i sine sivile biler, blant annet for å dokumentere hastighet.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway