Følg Elkjøp Norge

- Det mest imponerende vi har sett på årevis

Pressemelding   •   aug 05, 2013 13:10 CEST

Samsung-mobilene dominerer salgslisten hos Elkjøp for tiden. Administrerende direktør Andreas Niss forteller hvorfor.

Samsung-mobilene dominerer stort på salgslisten hos Elkjøp for tiden, og fasiten for juni måned viste at hele sju av de ti mest populære telefonene kommer fra den sørkoreanske produsenten.

Sjekk den faktiske listen her, på nettstedet DinSide.no

Men hva ligger bak Samsungs solide suksess akkurat nå? Vi spurte administrerende direktør, Andreas Niss.

- Samsung har ligget ubestridt på toppen siden lanseringen av sin S3, men tok i realiteten allerede over i forbindelse med julesalget i 2012, da Galaxy S2 var det store flaggskipet som ”alle” ville ha til jul. Mye av suksessen deres kan forklares av at de har lykkes med flaggskipene sine og kommet med modeller som hele tiden har vært i førersetet med tanke på utvikling av teknologi. Men, i motsetning til andre konkurrenter som hadde suksess tidlig med androidtelefoner, har Samsung også utviklet porteføljen sin utover flaggskipene sine. Der vi for to år siden så at S2 stod for en veldig stor andel av Samsung-salget, ser vi i dag at de selger i stor bredde, sier Niss.

Han viser til at man hos Elkjøp nå finner alt fra enkle Samsung-tastetelefoner til 99 kroner (E1050), billige smarttelefoner til langt under tusenlappen (Galaxy Pocket Plus og Galaxy Young), via Mid-end-telefoner som Galaxy S2 Plus, S3 Mini til High end-telefoner som S4 og S3-4G.

Les også: Nordmenn går mann av huse etter mobiltelefoner i juli

- Galaxy-serien til Samsung må nok sies å være den mest imponerende vi har sett på mobilfronten siden Apple lanserte iPhone og revolusjonerte forbrukernes mobilbruk for 5-6 år siden, sier Niss.

- Er det noen trender som dere ser er på vei og som kan gjøre seg gjeldende på salgslistene etter hvert?

- Vi ser mer etterspørsel etter solide mobiltelefoner (IP-sertifiserte). Sony lanserer i disse dager Xperia ZR og Samsung har nettopp kommet med S4 Active. Begges disse vil nok komme høyt på listene utover høsten, sier Niss.

Mange hadde forventet at Sony sine telefoner ville lokke flere mobilkjøpere enn salgslistene viser denne sommeren.

Direktør Niss tror for tidlig lansering fra selskapets side kan ha gjort sitt til at salget har kommet inn på den noe skuffende siden.

- Man hadde nok større tro på Sony sine telefoner denne sommeren med tanke på salgstall, og det er vel ingen skivebom å si at de muligens har truffet noe dårlig i forhold til sommersalget. Her kom nok lanseringen litt for tidlig på året, noe som gjorde at de mistet litt hypen i sommer. Når det er sagt, så selger Xperia Z relativt bra, så helsvart er det jo ikke. Ellers er HTC One er en annen telefon, som gitt dens egenskaper, kanskje burde ligget høyere, forteller Elkjøp-sjefen.

På den annen side er det også mobiltelefoner som har overrasket og solgt meget solid.

Les også: Slik unngår du elektro-krise i sommer

- S3 mini holder veldig god stand og det beviser at mange fortsatt vil ha Mid-end-telefoner. Det er tross alt de telefonene som alt i alt gir kunden mest for pengene, sier Niss.

Salgslistene fra Elkjøps fysiske butikker og fra Elkjop.no varierer noe, og det er det klare grunner til.

- Nettet er nok mye mer prisdrevet og enkelte tilbud og kampanjer vi kjører i den kanalen påvirker veldig fort Topp 10-lista. Salget på nett er hovedsakelig uten abonnement og da for eksempel iPhone kun selges med abonnement hos oss, så kommer de naturlig noe lavere på oversiktene over salg på nett.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.