Følg Elkjøp Norge

Elkjøp åpner ny butikk i Nordfjordeid

Pressemelding   •   jun 13, 2019 09:00 CEST

Elkjøp åpner ny butikk i Nordfjoreid høsten 2019. Foto: Elkjøp Norge

Høsten 2019 åpnes dørene til en splitter ny Elkjøp-butikk i Nordfjoreid, samtidig som dørene til Elkjøp Sandane stenges.

Beslutningen om å stenge Elkjøp-butikken i Sandane og åpne butikk i Nordfjordeid er tatt etter å ha vurdert butikkporteføljen nøye, med tanke på omsetning, plassering og kundestrøm.

- Vi vurderer det slik at Eid er i ferd med å utvikle seg som et mer attraktivt handelssentrum - også for nabokommunene, sier Vidar Grønnevik, styreleder i Elkjøp Fjordane AS.

Alle ansatte får tilbud om jobb videre

Ansatte ved Elkjøp Sandane får tilbud om å beholde arbeidsplassene sine og bli med på åpningen av nytt varehus i Nordfjordeid. Daglig leder Espen Loe Haukedal er glad for at alle ansatte kan tilbys jobb videre.

- Vi må ruste oss for fremtiden ved å opprettholde trygge arbeidsplasser og rett kompetanse til kundene våre. Avvikling av driften i Sandane og åpning av ny butikk i Eid, er et nødvendig grep vi gjør for å sikre at vi kan tilby nettopp dette. Jeg har stor tro på at dette vil være positivt både for våre ansatte og våre kunder.

Det er alltid vemodig å skulle stenge dører, men i dette tilfellet åpner det seg en ny, til glede for mange, sier Haukedal.

Daglig leder Espen Loe Haukedal legger også til at det kommer til å bli en kanon åpningsfest, som det bare er å glede seg til!

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.