Gå videre til innhold
Elkjøp er først ute med å tilby Vipps Hurtigkasse for en enklere netthandel. Foto: Vipps
Elkjøp er først ute med å tilby Vipps Hurtigkasse for en enklere netthandel. Foto: Vipps

Pressemelding -

Elkjøp aller først ute med Vipps Hurtigkasse

Bare to år etter at Vipps og Elkjøp lanserte Vipps som betalingsløsning på nett foretar de to aktørene et nytt løft. Vipps Hurtigkasse vil nå gi enda kjappere nettshopping.

Løsningen lanseres i Elkjøps nettbutikk mandag 19. mars, og målet er at elektrokunder nå skal møte på enda færre utfordringer når de handler på nett.

- Det blir spennende å se hvordan kundene våre vil ta imot og bruke Vipps Hurtigkasse. Vi hadde stor suksess ved lansering av Vipps i 2016, og vi har all grunn til å tro at også denne lanseringen vil gi et positivt resultat. Med denne løsningen blir det enda enklere å handle fra mobil, samt at man slipper fylle inn kortinformasjon hver gang, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

I dag handler mange av Elkjøp sine kunder med Vipps på nett og mange gjør det via mobil. Elektronikk-kjeden mener løsningen med Vipps forenkler betalingsprosessen og dermed bedrer kundeopplevelsen.

- Med Vipps Hurtigkasse prøver vi igjen å forenkle situasjoner som vi vet at norske forbrukere opplever som kompliserte og tidkrevende. Målet vårt er å gi nordmenn en kjøpsopplevelse med wow-effekt på nett og mobil. Vi synes det er utrolig kult at vi lanserer dette med en så stor aktør som Elkjøp, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Vil forenkle netthandelen

Slik fungerer det:

Kunder som velger Vipps Hurtigkasse blir overført til Vipps-appen, hvor man velger fraktalternativ og bekrefter betaling. Kunden behøver altså ikke å legge inn kortinformasjon, og kjøpet er gjort på kun tre enkle klikk. Da adresse og navn hentes via Vipps, behøver ikke kunden å bruke tid på å legge inn dette selv, og det som er tidkrevende ved kjøp på nett kuttes.

Betalingen skjer da naturligvis også gjennom Vipps. Hurtigkasse kan brukes både når man handler på nett og mobil.

- Mange kunder som handler på nett i dag hopper av kjøpet når man skal fylle inn kortinformasjon og personopplysninger. Vi tror derfor at Hurtigkasse fra Vipps oppleves som en mye smidigere måte å handle hos Elkjøp på, og dette er fremtiden innen netthandel, avslutter Fredrik Tønnesen. 

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway