Gå videre til innhold
Black Friday har på fem år blitt en av Norges største handledager. Foto: Elkjøp Norge
Black Friday har på fem år blitt en av Norges største handledager. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp: Black Friday blir større enn noensinne

Shopping-fenomenet Black Friday blir i år større enn noensinne, spår Elkjøp-sjefen.

Kl. 00.01 natt til fredag går startskuddet til det som Elkjøp forventer vil bli den heftigste Black Friday noensinne i Norge – og dermed sette sitt fotfeste som årets desidert største shoppingdag.

- På kun fem år har Black Friday gått fra å være et ukjent fenomen her i Norge, til å bli en av landets største handelsdager. Med dette i bakhodet, forventer jeg at vi kommer til å slå alle rekorder i år. Vi ser at kundene våre setter pris på Black Friday, både som en tjuvstart på julehandelen og som en anledning til å oppgradere hjemmene sine, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Enormt trykk på nett

I fjor opplevde Elkjøp et enormt trykk på nett fra midnatt, med 125 000 besøkende på kun fem timer.

- Vi har ikke aldri opplevd slike tall, det var helt vilt, men jeg tror allikevel antall besøkende natt til fredag kan bli enda villere i år, sier Tønnesen som er sikker på at omsetningsrekorden på en halv milliard vil slås i år.

Black Friday hele uken
Siden mandag har Elkjøp kjørt tilbud hele uken både i butikk og på nett.

- For å minske kø og sikre at alle våre kunder får benyttet seg av tilbudene hos oss, har vi også i år valgt å spre kampanjen utover uken. Mandagen og tirsdagen har startet bra – pågangen fra kundene våre har vært stor over hele landet allerede, forteller Fredrik Tønnesen.

Forventer nordisk rekord

I fjor omsatte Elkjøp Nordic for 949 millioner kroner, i år skal milliarden nås.

- Uken har startet bra og vi er overbeviste om at vi kommer til å slå vår egen rekord fra i fjor og bikke over milliarden på fredag, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef for Elkjøp Nordic.

På en dag handlet 383.000 elektronikkglade kunder over hele Norden, både på nett og i butikk.
- Det at så mange valgte å komme innom oss i fjor i løpet av en dag, syns vi er utrolig moro. Det gjør oss stolte og ydmyke å vite at kundene i så stor grad har valgt oss når de hadde mange tilbud fra andre solide aktører å velge mellom, sier Semlitsch.

Tilbudene til Black Friday avsløres på nett onsdag kl. 20:00.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway