Gå videre til innhold
Black Friday har på fem år blitt en av Norges største handledager. Foto: Elkjøp Norge
Black Friday har på fem år blitt en av Norges største handledager. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp: Black Friday blir større enn noensinne

Shopping-fenomenet Black Friday blir i år større enn noensinne, spår Elkjøp-sjefen.

Kl. 00.01 natt til fredag går startskuddet til det som Elkjøp forventer vil bli den heftigste Black Friday noensinne i Norge – og dermed sette sitt fotfeste som årets desidert største shoppingdag.

- På kun fem år har Black Friday gått fra å være et ukjent fenomen her i Norge, til å bli en av landets største handelsdager. Med dette i bakhodet, forventer jeg at vi kommer til å slå alle rekorder i år. Vi ser at kundene våre setter pris på Black Friday, både som en tjuvstart på julehandelen og som en anledning til å oppgradere hjemmene sine, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Enormt trykk på nett

I fjor opplevde Elkjøp et enormt trykk på nett fra midnatt, med 125 000 besøkende på kun fem timer.

- Vi har ikke aldri opplevd slike tall, det var helt vilt, men jeg tror allikevel antall besøkende natt til fredag kan bli enda villere i år, sier Tønnesen som er sikker på at omsetningsrekorden på en halv milliard vil slås i år.

Black Friday hele uken
Siden mandag har Elkjøp kjørt tilbud hele uken både i butikk og på nett.

- For å minske kø og sikre at alle våre kunder får benyttet seg av tilbudene hos oss, har vi også i år valgt å spre kampanjen utover uken. Mandagen og tirsdagen har startet bra – pågangen fra kundene våre har vært stor over hele landet allerede, forteller Fredrik Tønnesen.

Forventer nordisk rekord

I fjor omsatte Elkjøp Nordic for 949 millioner kroner, i år skal milliarden nås.

- Uken har startet bra og vi er overbeviste om at vi kommer til å slå vår egen rekord fra i fjor og bikke over milliarden på fredag, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef for Elkjøp Nordic.

På en dag handlet 383.000 elektronikkglade kunder over hele Norden, både på nett og i butikk.
- Det at så mange valgte å komme innom oss i fjor i løpet av en dag, syns vi er utrolig moro. Det gjør oss stolte og ydmyke å vite at kundene i så stor grad har valgt oss når de hadde mange tilbud fra andre solide aktører å velge mellom, sier Semlitsch.

Tilbudene til Black Friday avsløres på nett onsdag kl. 20:00.

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway