Følg Elkjøp Norge

Elkjøp: Black Friday blir større enn noensinne

Pressemelding   •   nov 22, 2017 06:00 CET

Black Friday har på fem år blitt en av Norges største handledager. Foto: Elkjøp Norge

Shopping-fenomenet Black Friday blir i år større enn noensinne, spår Elkjøp-sjefen.

Kl. 00.01 natt til fredag går startskuddet til det som Elkjøp forventer vil bli den heftigste Black Friday noensinne i Norge – og dermed sette sitt fotfeste som årets desidert største shoppingdag.

- På kun fem år har Black Friday gått fra å være et ukjent fenomen her i Norge, til å bli en av landets største handelsdager. Med dette i bakhodet, forventer jeg at vi kommer til å slå alle rekorder i år. Vi ser at kundene våre setter pris på Black Friday, både som en tjuvstart på julehandelen og som en anledning til å oppgradere hjemmene sine, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Enormt trykk på nett

I fjor opplevde Elkjøp et enormt trykk på nett fra midnatt, med 125 000 besøkende på kun fem timer.

- Vi har ikke aldri opplevd slike tall, det var helt vilt, men jeg tror allikevel antall besøkende natt til fredag kan bli enda villere i år, sier Tønnesen som er sikker på at omsetningsrekorden på en halv milliard vil slås i år.

Black Friday hele uken
Siden mandag har Elkjøp kjørt tilbud hele uken både i butikk og på nett.

- For å minske kø og sikre at alle våre kunder får benyttet seg av tilbudene hos oss, har vi også i år valgt å spre kampanjen utover uken. Mandagen og tirsdagen har startet bra – pågangen fra kundene våre har vært stor over hele landet allerede, forteller Fredrik Tønnesen.

Forventer nordisk rekord

I fjor omsatte Elkjøp Nordic for 949 millioner kroner, i år skal milliarden nås.

- Uken har startet bra og vi er overbeviste om at vi kommer til å slå vår egen rekord fra i fjor og bikke over milliarden på fredag, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsjef for Elkjøp Nordic.

På en dag handlet 383.000 elektronikkglade kunder over hele Norden, både på nett og i butikk.
- Det at så mange valgte å komme innom oss i fjor i løpet av en dag, syns vi er utrolig moro. Det gjør oss stolte og ydmyke å vite at kundene i så stor grad har valgt oss når de hadde mange tilbud fra andre solide aktører å velge mellom, sier Semlitsch.

Tilbudene til Black Friday avsløres på nett onsdag kl. 20:00.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.