Gå videre til innhold
Ansatte i Elkjøp vil nå få like lønns- og bonusordninger. Foto: Elkjøp Norge
Ansatte i Elkjøp vil nå få like lønns- og bonusordninger. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp gir ansatte lik lønns- og bonusordning

Etter en grundig intern prosess har elektronikkjeden besluttet å endre lønnsmodell for alle egeneide varehus.

Ansatte i Elkjøp vil nå få like lønns- og bonusordninger.

- Hos oss har det alltid vært organisasjonsfrihet. Vi har nå funnet en modell som sender et klart signal om at denne står sterkt i Elkjøp og som samtidig sørger for en fortsatt trygg arbeidsplass for alle, sier Stein Riibe, HR-direktør i Elkjøp Nordic.

Ønsker å fjerne tvil
- Vi er en stor organisasjon og har alltid jobbet etter prinsippet om å være en lærende og lyttende arbeidsgiver.
Det er viktig for oss at det ikke er noen form for tvil når det gjelder organisasjonsfriheten. Vi starter nå arbeidet med å innføre like lønns- og bonusordninger for våre ansatte, sier Riibe.

Dette innebærer at egeneide varehus som før hadde lønnsmodell med ubekvemstillegg, vil nå få mulighet for månedsbonus i tillegg. Og motsatt; varehus som tidligere hadde mulighet for månedsbonus vil nå også få ubekvemstillegg.

Elkjøp-ledelsen møtte LO i dag
Riibe forteller at det den siste tiden har vært en større intern prosess rundt kjedens lønnsmodell, i samarbeid med ansatte i Elkjøp. LO ble i dag orientert om løsningen i et eget møte, hvor dialogen mellom partene var konstruktiv og god.

- For oss har det vært viktig å opprettholde en saklig dialog i møterommet med Handel og Kontor, fremfor å diskutere i media, og vi har et godt samarbeid med våre tillitsvalgte. Våre ansatte er i hovedsak godt fornøyd med, og stolte av, jobben sin. Som vår viktigste ressurs er dette viktig å opprettholde. Nå ser vi fremover og skal tilbake og gjøre jobben vår, som er å hjelpe kundene våre med å ta i bruk teknologien vi tilbyr sammen med våre kunnskapsrike ansatte, sier Stein Riibe, HR-direktør i Elkjøp Nordic.

Emner


Elkjøp er Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og omsatte varer og tjenester for over NOK 41 milliarder i regnskapsåret 2019/20. Driftsresultatet var NOK 1.459 millioner.

I Norge har vi i dag 154 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi 4100 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway