Gå videre til innhold
Elkjøp i ny drakt for første gang siden 1970-tallet

Pressemelding -

Elkjøp i ny drakt for første gang siden 1970-tallet

Mandag 16. september skifter Elkjøp logo for første gang siden 1979. Det kjente og kjære Elkjøp-støpselet er dermed historie.

Elektrokjeden Elkjøp skifter mandag 16. september ut sin velkjente støpsel-logo.

Det er første gang på 34 år at kjeden frisker opp fasaden. Logoen man nå forlater har nemlig vært en trofast følgesvenn siden slutten av 1970-tallet.

- Dette er noe vi har jobbet med i lang tid, i takt med at både vi og bransjen har utviklet oss. Elkjøp har hatt en sterk vekst de siste årene, ikke bare i Norge, og nå får vi en logo som er felles for alle våre butikker i hele Norden. Vi har selvsagt fremdeles de samme lave prisene, men nå blir vi litt friskere og mer moderne, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Som følge av omleggingen vil alle elektronikkjedens varehus få splitter nye skilter. I tillegg skal alt fra de ansattes uniformer til flagg skiftes ut.

Niss lover at Elkjøps logobytte også kommer til å komme kundene til gode, gjennom at kjeden kan kutte kostnader og dermed bruke enda per penger på å gjøre de handlende fornøyde.  

- Både vi i Elkjøp og våre kunder har forandret oss mye de siste årene, og dermed var tidspunktet kommet for en liten ansiktsløftning av vår logo. Tilbakmeldingene vi har fått fra det norske folk har vært at man liker varhusene våre veldig godt, at produktene våre, utvalget og prisene faller i smak, men at logoen vår og vårt uttrykk kanskje var noe utdatert, sier Niss.

Merkevareekspert og administrerende direktør i firmaet Brand Consulting, Christian Sinding, karakteriserer Elkjøps nye logo som utvetydig og langt mer klarere enn den gamle.

Sinding, som har jobbet med profilering og logoer i over 40 år, er helt enig med direktør Niss i at Elkjøp-støpselet fra 1979 var klar for utskiftning.

- Det er bra at Elkjøp tok tak i dette, for kjeden trengte virkelig en modernisering av sin logo. Den gamle syns jeg var veldig 1980-tallsinspirert. Jeg syns det ytre uttrykket nå er vesentlig klarere og mer moderne i utforming, sier Sinding.

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway