Gå videre til innhold
Elkjøp i ny drakt for første gang siden 1970-tallet

Pressemelding -

Elkjøp i ny drakt for første gang siden 1970-tallet

Mandag 16. september skifter Elkjøp logo for første gang siden 1979. Det kjente og kjære Elkjøp-støpselet er dermed historie.

Elektrokjeden Elkjøp skifter mandag 16. september ut sin velkjente støpsel-logo.

Det er første gang på 34 år at kjeden frisker opp fasaden. Logoen man nå forlater har nemlig vært en trofast følgesvenn siden slutten av 1970-tallet.

- Dette er noe vi har jobbet med i lang tid, i takt med at både vi og bransjen har utviklet oss. Elkjøp har hatt en sterk vekst de siste årene, ikke bare i Norge, og nå får vi en logo som er felles for alle våre butikker i hele Norden. Vi har selvsagt fremdeles de samme lave prisene, men nå blir vi litt friskere og mer moderne, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Som følge av omleggingen vil alle elektronikkjedens varehus få splitter nye skilter. I tillegg skal alt fra de ansattes uniformer til flagg skiftes ut.

Niss lover at Elkjøps logobytte også kommer til å komme kundene til gode, gjennom at kjeden kan kutte kostnader og dermed bruke enda per penger på å gjøre de handlende fornøyde.  

- Både vi i Elkjøp og våre kunder har forandret oss mye de siste årene, og dermed var tidspunktet kommet for en liten ansiktsløftning av vår logo. Tilbakmeldingene vi har fått fra det norske folk har vært at man liker varhusene våre veldig godt, at produktene våre, utvalget og prisene faller i smak, men at logoen vår og vårt uttrykk kanskje var noe utdatert, sier Niss.

Merkevareekspert og administrerende direktør i firmaet Brand Consulting, Christian Sinding, karakteriserer Elkjøps nye logo som utvetydig og langt mer klarere enn den gamle.

Sinding, som har jobbet med profilering og logoer i over 40 år, er helt enig med direktør Niss i at Elkjøp-støpselet fra 1979 var klar for utskiftning.

- Det er bra at Elkjøp tok tak i dette, for kjeden trengte virkelig en modernisering av sin logo. Den gamle syns jeg var veldig 1980-tallsinspirert. Jeg syns det ytre uttrykket nå er vesentlig klarere og mer moderne i utforming, sier Sinding.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway