Gå videre til innhold
Elkjøp og Nordavind DNB er klare for sin andre sesong av sin bedriftsliga i e-sport. Foto: Unsplash.com
Elkjøp og Nordavind DNB er klare for sin andre sesong av sin bedriftsliga i e-sport. Foto: Unsplash.com

Pressemelding -

Elkjøp inviterer næringslivet til e-sportliga

Sammen med Oilers Esport og Nordavind DNB gjennomfører Elkjøp i høst andre sesong av sin bedriftsliga i e-sport.

– E-sport er en av få aktiviteter som har kunne blitt gjennomført tilnærmet som normalt den siste tiden. Vi ønsket å skape noe gøy i seg selv, samt en aktivitet hvor ansatte kunne være sosiale sammen også utenfor teams-møtene i arbeidstiden, sier gamingansvarlig i Elkjøp Norge, Nils Martin Øyo.

Ifølge tall fra Nordavind finnes det nærmere 400 000 mennesker i Norge som følger e-sportinnhold på en eller anen måte.

I motsetning til stereotypen om en tenåring i kjelleren til foreldrene, viser det seg at den typiske e-sportfølgeren er i slutten av tyveårene, ofte også høyt utdannet.

– Som i de fleste andre idretter finnes det fans som også ønsker å delta, om så på ett litt lavere nivå. Basert på det tror vi en bedriftskonkurranse passer perfekt, forteller Øyo.

Øst mot Vest

Noe som er nytt denne høsten er at ligaen deles inn i regioner, lignende flere av de amerikanske ligasystemene hvor de beste lagene i hver region vil møtes i et sluttspill for å kåre Norges beste bedriftslag.

– På grunn av den store interessen ble det allerede første runde vanskelig å gjennomføre en modell hvor alle møter alle. Med Oilers og Nordavind som representanter håper vi også å skape litt vennskapelig rivalisering mellom regionene, samt divisjoner under disse så alle kan møte passende motstand, avslutter Øyo.

Gaming er viktig i bedriftsmarkedet

Det har også vært et økt fokus på gaming og digitale hjelpemidler i næringslivet. Behov for utstyr til hjemmekontoret og verktøy for digital kommunikasjon er naturlig svært aktuelt i disse dager, men også spill og gamingprodukter som verktøy i skole og til e-sport i idrettslag blir mer og mer populært.

– Tradisjonelt har vi sett på gamingutstyr som produkter først og fremst til konsumermarkedet. Nå som flere og flere tar del i e-sport gjennom sine lokale idrettslag, og vi ser studier som peker på hvilke fordeler og muligheter gaming gir som digitalt læringsverktøy i skolen ser vi også en stor økning i interessen fra bedriftsmarkedet, sier Julie Eriksen Berg, Digitalsjef for B2B i Elkjøp Norge.

Påmelding til ligaen: trykk her

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway