Følg Elkjøp Norge

Elkjøp må trolig gi opp hjemlevering i egen regi

Pressemelding   •   jun 28, 2018 16:34 CEST

Elkjøp må trolig gi opp hjemlevering i egen regi etter at en streik har gjort løsningen uforholdsmessig dyr å drive.

Resultatet av en arbeidskonflikt mellom Elkjøp og 43 transportmedarbeidere vil trolig være stopp for et prøveprosjekt som har pågått i Oslo-området. Nå er elektronikkjeden innstilt på å gå tilbake til samme modell som i resten av landet, der eksterne transportører leverer varene hjem til kundene.


Siden fredag har 43 transportmedarbeidere ved Elkjøps lager i Lørenskog vært ute i streik som følge av brudd på tarifforhandlinger mellom Elkjøp og Norsk Transportarbeiderforbund. I dag ble partene enige om en løsning. 

Samtidig varslet Elkjøp at dette trolig vil føre til avvikling av den nåværende måten å drifte hjemleveranse i Oslo – en konsekvens selskapet har vært klare på gjennom konflikten som har pågått.


Transporttariff eller grossistavtale

- Elkjøp ønsket å tilby de ansatte LO-godkjente tariffavtaler som Norsk Transportarbeiderforbund er part i, men det ble dessverre avvist, sier HR-sjef i Elkjøp Nordic, Stein Riibe.

Det var kun ett alternativ for de streikende, og dette alternativet – en grossistoverenskomst - medfører en kostnadsøkning på 60 prosent for hjemleveranser for Elkjøp om de skulle fortsette å drifte dette selv.

- Det er dessverre ikke mulig for oss å konkurrere med andre i bransjen med en så mye høyere kostnad for samme tjeneste. Vi anså ikke grossistoverenskomsten som en dekkende avtale, og tilbød transporttariff, sier Riibe.

Han peker på en bransje med knallhardt marginpress, og store aktører på vei inn i Norden. 

- I et slikt marked er det dessverre denne kostnadsøkningen uforenelig med lønnsom drift, sier Riibe.

Tidligere torsdag ga han motparten i Norsk Transportarbeiderforbund beskjed om at Elkjøp ville gi etter for kravet om grossistoverenskomst. Samtidig varslet han at det ikke ville være forenelig med videre drift i nåværende form.

- Slik situasjonen utviklet seg, hadde vi ikke noe valg utover å imøtese kravet fra motparten. Samtidig har vi hele tiden vært klare på hva en slik prisøkning vil ha å si – og at dette er en modell vi vanskelig kan drive etter, sier Riibe.


Tilbake til eksterne leverandører

I dag er det eksterne aktører som gjennomfører hjemleveranser for Elkjøp i resten av Norge. 

Forsøket på å drive egen hjemleveranse via lageret på Lørenskog var et prøveprosjekt, for å se om Elkjøp med egne ansatte kunne bistå kundene helt hjem.

- Vi må dessverre konkludere med at prøveprosjektet er langt mer kostbart enn forutsatt, og at det sannsynligvis ikke lar seg gjennomføre. Dette er vi selvsagt lei oss for. For oss er det viktig å tilby kundene et best mulig produkt, samtidig som våre ansatte skal ha gode vilkår, sier Riibe.

Nå vil Elkjøp sette i gang en prosess for å vurdere avvikling av prosjektet på Lørenskog og gå tilbake til å benytte eksterne leverandører.

- De som skulle bli berørt av noe slikt vil selvsagt bli ivaretatt på best mulig måte, sier Riibe. 

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 415 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.