Gå videre til innhold
Fornøyde kunder: Rekordmange har tatt turen innom Elkjøp under årets Black Friday. Foto: Elkjøp Norge
Fornøyde kunder: Rekordmange har tatt turen innom Elkjøp under årets Black Friday. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

​Elkjøp med ny Black Friday-rekord!

Rekordmange har vært innom elektrogiganten det siste døgnet. Hittil har Elkjøp omsatt for 470 millioner kroner. Og dagen er ikke over.

I fjor endte kjeden med en omsetning på 365 MNOK på den magiske fredagen. 

Med en oppgang på 28 prosent, kan Elkjøp-sjefen melde om at fjorårets rekord for lengst er forbigått.

- I dag har vi mange kunder som har dratt fornøyde hjem med splitter ny elektronikk. Black Friday-omsetningen fra salgsstart i går på nett frem til 21:30 nå i kveld, er på over 470 millioner kroner. Dermed er rekorden fra 2017 allerede slått, og det er fortsatt flere timer igjen, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Rekordsalg av TV-er og telefoner

Thomas Brandsnes, som er kommersiell leder for Tech, kan melde om at det var noen varegrupper som pekte seg spesielt ut for elektronikkjeden i år. I løpet av det siste døgnet har TV-salget doblet seg sammenlignet mot samme periode i fjor, mens gjennom hele Black week har det blitt kjøpt over 20 000 mobiler.

- Vi har et jevnt salg over flere varegrupper, men vi ser uten tvil at TV-er og telefoner var mest populært i år. Vi har også solgt rekordmange laptoper, espressomaskiner og kjøkkenmaskiner, samt at vi ser vekst på integrerte hvitevarer sammen med tilbehør til våre Epoq-kjøkken. Vi har aldri solgt så mange blandebatterier som under dette døgnet!

Gøy å se at vi har klart å treffe så godt, og at kundene våre har fått kjøpt produktene de var på jakt etter og hadde planlagt for, forteller Thomas Brandsnes, Kommersiell leder for Tech i Elkjøp Norge.

Trosset kulden – god stemning utenfor butikkene

Etter en vellykket natt på nett, sto 143 Elkjøp-butikker over hele landet klare til å ta imot elektronikkglade kunder.

- Det er kult at kundene våre blåste i at det var kaldt enkelte steder i landet i dag, og valgte å besøke butikkene våre. Alt tyder på at Black Friday er en salgsdag kundene våre tar imot med åpne armer. Det samme har ansatte i butikk gjort - jeg er så stolt av hver eneste Elkjøper i dag, FOR en innsats som er lagt ned, sier Tønnesen om dagen som har gått rolig for seg ute i varehusene.

- Som vi ønsket har det ikke vært ville køer, men en jevn strøm av kunder gjennom hele dagen. Tilbakemeldingene jeg har fått bekrefter at alt har foregått i kontrollerte former, det liker vi! Dette har vært en dag hvor det er utrolig moro å være både Elkjøper og kunde, avslutter Fredrik Tønnesen.

Hittil har Elkjøp Norge omsatt for 850 millioner kroner under Black week.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway