Gå videre til innhold
Elkjøp med rekordsterkt salg i desember

Pressemelding -

Elkjøp med rekordsterkt salg i desember

Med en vekst i salget på over 10 prosent ble fjorårets siste måned Elkjøps beste desember noen sinne. – Vi er utrolig fornøyde, sier administrerende direktør.

Ola og Kari Nordmann kjøpte julegaver hos Elkjøp som aldri før i fjor. Elektroaktørens vekst i perioden 1. desember til 31. desember endte på 10,4 prosent.

- Vi er utrolige fornøyde med resultatene for den viktige desembermåneden og glade og ydmyke for at så mange nordmenn valgte å gjøre julegaveinnkjøpene hos oss. Fasit for desember er den sterkeste noen gang, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Atle Bakke.

Han mener mye av årsaken til at desember ble rekordsterk var at Elkjøp i fjor satset større enn noen sinne på handelsdagen Black Friday.

- Julehandelen startet tidligere enn vanlig i år, og vi fikk god hjelp av Black Friday i slutten av november. Dette er det første året Elkjøp har satset for fullt på salgskonseptet, og ut fra ingenting har denne dagen blitt en av våre tre beste salgsdager i løpet av året, forteller Bakke.

Han trekker videre frem de produktene som sørget for at desembersuksessen ble en realitet.

- Vi solgte usedvanlig mange hvitevarer, som det historisk har gått lite av i desember. Multirom, å kunne spille samme musikk i alle husets rom fra en plattform, ble også en av julevinnerne. I tillegg kjøpte kundene våre flere mobile enheter som mobiltelefoner, bærbare PC-er og nettbrett enn tidligere. Bare i desember ble det solgt 60.000 mobiltelefoner, noe som er en ekstrem vekst, sier Elkjøp-sjefen.

Bakke mener også at Elkjøps økte satsning på nett i forbindelse med julen betalte seg. Elektrokjeden lanserte blant annet tjenesten ”Julegavehjelperen”, der 10.000 nordmenn hadde svart på hva de ønsket seg, og der man kunne søke på resultatene for å få hjelp til gaveinnkjøp.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway