Gå videre til innhold
Står støtt: Elkjøp Norge leverer et solid resultat for regnskapsåret 19/20. Foto: Elkjøp Norge
Står støtt: Elkjøp Norge leverer et solid resultat for regnskapsåret 19/20. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp Norge leverer rekordresultat

Elkjøp leverer et knallsterkt resultat for året 19/20. Omsetningen på 12,9 milliarder kroner betyr en vekst på 6,3 prosent sammenlignet med fjoråret. 

- Dette ble bedre enn fryktet, sier Elkjøp-sjef, Fredrik Tønnesen, som trekker frem sine 4100 medarbeidere som en viktig årsak til det knallsterke resultatet.

- Ledergruppen til Elkjøp Norge var samlet i mars da vi sammen med resten av landet begynte å forstå alvoret rundt COVID-19-situasjonen. Det ble planlagt for ulike scenarier og kriseberedskap kom på plass. Vi forberedte oss på det verste, men takket være en utrolig endringsvilje hos alle Elkjøp-ansatte greide vi å holde hjulene i gang, sier Fredrik Tønnesen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Hjemmekontor, karantene og oppussing

Da nordmenns arbeidsliv endret seg over natten hastet mange til Elkjøp for å sette opp kontorplassen hjemme.

- Vi lever i en spesiell tid og utfordringene vi som har som samfunn er ikke over. Likevel opplever vi at våre kunder har begynt å venne seg til «den nye normalen». Vi leverer derfor et godt resultat, selv om jeg vil understreke at vårt hovedfokus i denne perioden ikke har vært salg, men sikkerhet og smittevern, sier Tønnesen, som likevel gleder seg over resultatene.

- Resultater som dette viser at vi er viktige i nordmenns hverdag. En viktig jobb for oss nå blir å trygge arbeidsplasser, og med dette resultatet i ryggen er vi godt forberedt til høstens møte med Amazon og andre konkurrenter, sier Elkjøp-sjefen.

Elkjøp melder om at populære produkter gjennom året 19/20 har vært de tradisjonelle varegruppene som hvitevarer, smart-produkter, hjemmeunderholdning og tjenester som PC-support, montering av produkter og selvsagt utstyr til hjemmekontoret.

- Elkjøp er til stede i folks hverdag, og vi er glade for at vi har kunnet hjelpe befolkningen med produkter de har hatt behov for, i en annerledes hverdag med hjemmeskole, hjemmekontor og tidvis karantene, legger Tønnesen til.

Roser de ansatte

- Vi tar fortsatt alle smittevernhensyn og retningslinjer svært alvorlig, og det kommer vi til å fortsette med. Det er allikevel viktig å stoppe opp og berømme resultatene vi har skapt gjennom godt samhold, knallhardt arbeid og en innsats fra mine ansatte jeg aldri har sett maken til, både når det gjelder innovasjonsviljen og evnen til å tilpasse seg når vi har måttet snu oss raskt. Dette har bidratt til at handelen har fortsatt stødig også under korona-krisen, sier Tønnesen. 

Administrerende direktør i Elkjøp Norge, Fredrik Tønnesen. Foto: Ketil Martinsen

Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway