Gå videre til innhold
Elkjøp og Norsk Ombruk samarbeider om salg av brukte hvitevarer på nett

Pressemelding -

Elkjøp og Norsk Ombruk samarbeider om salg av brukte hvitevarer på nett

Nå kan du handle brukte hvitevarer, med garanti, på elkjop.no. Norsk Ombruk og Elkjøp utvider samarbeidet og gjør brukte hvitevarer mer tilgjengelig og enklere å kjøpe enn noen gang.

Med en årlig innsamling på over 30.000 tonn, er Elkjøp den største aktøren innen el-avfall i Norden. Alle kasserte produkter som samles inn, blir enten satt i stand igjen eller resirkulert. Fortsatt støver mange produkter ned i norske hjem, blant annet rundt 10 millioner gamle mobiltelefoner. Derfor har elektronikkjeden lansert El-pant for å kunne sikre at enda mer el-avfall blir samlet inn på en forsvarlig måte.

Nå åpner Elkjøp også opp egne nettsider for salg av brukte hvitevarer, i samarbeid med Norsk Ombruk.

- Vi har gode rutiner for innsamling av el-avfall og har samarbeidet lenge med Norsk Ombruk. De fleste av produktene deres kommer derfor allerede fra oss. Nå utvides samarbeidet til å inkludere salg av Norsk Ombruk sine produkter via Elkjøp sine nettsider. Dette vil føre til at flere av de produktene som kommer inn til oss som El-retur eller El-pant vil kunne få forlenget levetid, sier Linda Frid Andresen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Nytt liv
Hvitevarene som selges brukt kommer altså blant annet fra Elkjøps egen innsamling av el-avfall ved kjedens butikker rundt om i landet. Her henter Norsk Ombruks fagfolk de produktene som enkelt kan få et nytt liv, før de repareres, testes, rengjøres og legges ut for salg på nett. De brukte produktene kjøper du som om de er nye, og etter at du har betalt i nettbutikken leveres hvitevaren på døra – med to års garanti.

- Siden 2013 har vi reddet over 85.000 hvitevarer fra å bli el-avfall til å bli velfungerende produkter med ny levetid, sier Jean Skjelbred i Norsk Ombruk, før han fortsetter.

- Å handle på nett med garanti er en enklere og tryggere måte å kjøpe brukt på, som dessverre altfor få vet om. Vi er glade for samarbeidet med Elkjøp og er sikre på at dette vil vi øke både kunnskap om,- og salget av, brukte hvitevarer betraktelig.

Før har Norsk Ombruk solgt produktene sine i egen nettbutikk, hvor rundt 400 klikker seg innom daglig. Til sammenligning har elkjop.no over 200.000 besøk i løpet av en dag. Gjennom å selge via Elkjøp sine nettsider vil Norsk Ombruk få tilgang til mange flere kunder og dermed omsettes også flere brukte produkter.

- Som markedsleder har Elkjøp et stort ansvar, og vi jobber daglig med å gjøre det lettere for kundene våre å ta mer bærekraftige valg - ved å fremme produkter med lang levetid, og gjennom å tilby tjenester for reparasjon, ombruk og resirkulering. Vi gleder oss over dette samarbeidet, hvor vi virkelig får testet ut det å tilrettelegge for at produkter kan få en forlenget levetid, sier Linda Frid Andresen, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

Sjekk ut sidene for bruktsalg av hvitevarer på elkjop.no

Related links

Emner


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway