Gå videre til innhold
Elkjøp omsatte for 25 mill. på fem Black Friday-timer

Pressemelding -

Elkjøp omsatte for 25 mill. på fem Black Friday-timer

Handelsfenomenet Black Friday er i gang og hos Elkjøp var det full rulle fra midnatt. Klokken 05.00 hadde konsernet allerede omsatt elektronikk for 25 millioner kroner.


Fjorårets utgave av Black Friday hos Elkjøp førte til småkaotiske tilstander, både i butikkene og på nett.

Og med nattens pangstart virker det som 2015-utgaven blir like vill.

- Vi har allerede hatt rundt 400.000 besøkende innom nettsidene våre og klokken 05.00 oversteg omsetningen 25 millioner kroner, noe som må sies å være en veldig god start på dagen. Det er faktisk en økning på 70 prosent sammenlignet med de samme timene i fjor. Dette kommer til å bli en utrolig artig og hektisk Black Friday, sier administrerende direktør Atle Bakke i Elkjøp.

Han forteller at elektronikkaktøren har jobbet hardt de siste ukene for å forberede nettsidene på all trafikken man visste ville komme denne fredagen.

- Vi har blant annet testet systemene våre slik at de skal kunne tåle opp mot 400 prosent av den trafikken vi opplevde i fjor. Samtidig vet jeg at internetteamet tok med seg madrasser på kontoret og overnattet der, i tilfelle noe trøbbel skulle oppstå, sier Bakke.


Utvidet til Black Week

Elektronikkjeden trykket litt ekstra på gassen i forbindelse med Black Friday i år, og utvidet til Black Week, etter de heftige tilstandene i 2014.

- Vi knallet virkelig til under Black Friday i fjor, både på Elkjop.no og i butikkene våre, og responsen fra kundene var rett og slett enorm. Det var veldig tydelig i fjor at dette er noe nordmenn vil ha mer av og derfor valgte vi å gå for Black Week i år, sier Bakke.

Han sier videre at det også er bedre for kundene når tilbudene spres over flere dager sammenlignet med å presse inn alt på én dag, og at man på den måten blant annet unngår store køer og trengsel.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway