Gå videre til innhold
Elkjøp satser nytt – tar grep om mobilmarkedet

Pressemelding -

Elkjøp satser nytt – tar grep om mobilmarkedet

Elkjøps Express-butikker får ny profil og gjenoppstår som ”Phonehouse”. - Med denne nysatsningen tar vi ytterligere steg innen telecom, sier direktør Jaan Ivar Semlitsch.

Elkjøp tar nå sats innen mobilmarkedet i Norge. Alle kjedens 22 Express-butikker gjennomgår nå en forvandling og skifter navn til Elkjøp Phonehouse.

- Mobiltelefonen blir stadig viktigere for oss nordmenn, og hos Phonehouse skal vi gi kundene våre mobilekspertise akkurat der de ferdes til daglig, i sentrumsnære områder og på kjøpesentre. De nye butikkene vil ha et enda bredere utvalg enn før med løsninger og produkter fra en rekke ulike merker og operatører, samt kunnskapsrike ansatte som virkelig kan mobiltelefoni. Prisene vil selvsagt være like lave som i våre større varehus, sier administrerende direktør i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.

I tillegg til mobiltelefoner skal butikkene også ha et bredt utvalg av varer som nettbrett, aktivitetsarmbånd, hodetelefoner og smartklokker.

Allerede på plass i Sverige

I vårt naboland Sverige har man allerede fått på plass de nye Phonehouse-butikkene og i Norden totalt vil det nå finnes 130 ulike lokasjoner.

- Elkjøp selger 2,5 millioner mobiltelefoner årlig, og mens telecommarkedet generelt har slitt den siste tiden har vi opplevd en utrolig vekst. Samtidig vet vi at mange nordmenn syns ny mobil teknologi kan være vanskelig og gjerne vil ha kyndig hjelp av spesialister. Phonehouse-butikkenes beliggenhet og tilgjengelighet vil gjøre det enkelt og kjapt å få slik hjelp, sier Semlitsch.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway