Følg Elkjøp Norge

Elkjøp satser på solceller med Otovo

Pressemelding   •   sep 01, 2017 07:00 CEST

Fra 16. september vil man kunne kjøpe solceller til bolighus hos utvalgte Elkjøp-butikker. Foto: Otovo

Elkjøp skal begynne å selge solceller i utvalgte butikker i Norge fra 16. september.

Fra lørdag 16. september vil det være mulig å kjøpe solceller til bolighus på Elkjøps varehus på Slependen, Lørenskog og Sørlandsporten. Elkjøp har inngått et samarbeid med energiselskapet Otovo, som vil stå for konfigurasjon og installasjon på kundenes hjem.

- Som markedsleder må det være en selvfølge at vi skal gå i front og bidra til at det grønne skiftet skal kunne bli en realitet i folks hjem. - Det er alltid et mål å ha det folk ønsker seg av teknologi hos Elkjøp, og å ta ansvar for å gjøre mer bærekraftige løsninger tilgjengelig er viktig for oss, sier konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitsch.

Konsernsjef i Elkjøp Nordic, Jaan Ivar Semlitch sjekker hvor mange solcellepaneler han får plass til på sitt tak. Adm direktør i Otovo, Andreas Thorsheim, hjelper til. Foto: Otovo.

Otovo er Norges ledende leverandør av solceller til privathjem. Selskapet gjennomfører analyse av tak og bygninger med en programvare som utnytter alle byggemeldte data og kutter dermed kostnader med befaring og oppmåling.

- Folk i Norge er vant til å gjøre det som er riktig for miljøet med panting, kildesortering og bruk av elbil – det må bare bli lett nok. Og det blir det nå, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Solcellene vil selges i pakker på 8 paneler og oppover, skreddersydd til kundens tak. Kunden vil kunne velge mellom polykrystallinske, blå paneler med 265 Watts effekt og sorte paneler med 290 Watts effekt. Det blir koblet opp en ny kurs til sikringsskapet og kunden får montert opp en omformer på innsiden av huset. Etter det kan et typisk hjem kutte strømregningen med mellom 30% og 50%.

Det er butikkene på Slependen, Lørenskog og Sørlandsporten som skal ha Otovos butikk-i-butikk løsning, og solcellene vil være i salg fra lørdag 16. september.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.