Gå videre til innhold
Elkjøp sikrer seg storkontrakt med Forsvaret

Pressemelding -

Elkjøp sikrer seg storkontrakt med Forsvaret

Elektronikkaktøren Elkjøp har inngått en fireårig avtale med Forsvaret, hvor rammen er på rundt 50 millioner kroner.


Kontrakten ble sikret i slutten av forrige uke og Elkjøp dro i land storfisken etter å ha vunnet frem i en anbudskonkurranse.

- Dette er utvilsomt en god nyhet for oss. En så stor avtale med en aktør som Forsvaret henger meget høyt og vi er veldig godt fornøyde med å ha sikret oss denne kontrakten, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Atle Bakke.

Avtalen omhandler leveranse av brunevarer, hvitevarer og småelektriske varer, hvorav de to sistnevnte kategoriene står for rundt 70 prosent.

Produktene Forsvaret nå handler av Elkjøp skal benyttes av personell i hele landet.

– Vi leverer mange anbud til statlige og offentlige sektorer, og blir stadig mer konkurransedyktige innenfor dette segmentet. Samtidig er nok dette en særlig strategisk og viktig avtale for oss. Forsvaret er en kjempeaktør og en viktig referanse, sier Bakke i Elkjøp.

Kjeden satser hardt på bedriftsmarkedet og har nå drøye 2.000 bedriftskunder over hele Norge. Ved 18 av Elkjøps varehus finnes det allerede egne dedikerte bedriftssenter 

- Vi vinner stadig markedsandeler innenfor dette segmentet og blant de små og mellomstore bedriftene er vi en av de største aktørene allerede. Vår store styrke her ligger i butikknettet vårt, det at vi er lokale samtidig som vi kan levere store volum til konkurransedyktige priser, sier Atle Bakke i Elkjøp.


Avtalen omfatter følgende avdelinger:

  • Forsvaret
  • Forsvarsbygg
  • Forsvarsdepartementet
  • Forsvarets forskningsinstitutt
  • Nasjonal sikkerhetsmyndighet

Related links

Emner

Tags


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway