Gå videre til innhold
Elkjøp styrker tilbudet - kjøper nordisk serviceselskap

Pressemelding -

Elkjøp styrker tilbudet - kjøper nordisk serviceselskap

Elkjøp overtar service- og reparasjonsaktøren Infocare Workshop. – Oppkjøpet vil styrke vårt servicetilbud ved å sikre effektive reparasjoner og et endre bedre tjenenestetilbud, sier direktør Jaan Ivar Semlitsch.


Elkjøp Nordic AS signerte 23. oktober en avtale om oppkjøp av service- og reparasjonsaktøren Infocare Workshop.

Selskapet har vært Elkjøps hovedsamarbeidspartner på verkstedtjenester innenfor produktkategoriene TV, lyd, data, nettbrett og kamera siden 2007.

- Folk har aldri vært mer avhengig av sine elektroniske produkter enn i dag og det er vesentlig at reparasjoner går smidig og effektivt. Et stort flertall oppgir derfor at det er meget viktig å få god hjelp dersom noe skulle gå galt. Dette oppkjøpet vil styrke vårt servicetilbud ved å sikre effektive reparasjoner og et endre bedre tjenenestetilbud. Vi er meget tilfredse med avtalen, sier konsernsjef for Elkjøp Nordic AS, Jaan Ivar Semlitsch.

Infocare Workshop har 330 ansatte og omsetter årlig for rundt NOK 350 millioner. Virksomheten har i dag fire verksted i Norden lokalisert i Kongsvinger (Norge), i Helsinki (Finland) og i Växsjö og Linköping (Sverige).

Elkjøp står for ca. halvparten av volumet Infocare håndterer mens det resterende kommer fra andre samarbeidspartnere.

- Gjennom dette oppkjøpet får vi en viktig del av verdikjeden og kundetilbudet innlemmet i vår egen virksomhet. Det vil styrke vårt tilbud til kunden vesentlig og dessuten sikre at vi fortsatt har en effektiv og kompetent ettersalg-virksomhet lokalt i Norden, sier Semlitsch.

Infocare Workshop håndterer 3-400.000 reparasjoner i året.

Oppkjøpet er oversendt konkurransemyndighetene og skal nå godkjennes av de rette instanser der.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway