Følg Elkjøp Norge

​Elkjøp tar gaming to the next level

Pressemelding   •   feb 16, 2018 07:00 CET

Det nye gaming-konseptet i utvalgte Elkjøp-butikker viser at elektronikkjeden tar gaming på alvor. Foto: Elkjøp Norge

De siste årene har folkets kjærlighet til gaming og E-sport nærmest tatt helt av. Spill-arrangementer og E-sport-klubber popper opp over hele landet - interessen har aldri vært større!

På bakgrunn av dette har Elkjøp valgt å ta enda et skritt mot å bli den foretrukne destinasjon også for gamere i landet.

- Gaming og E-sport er ikke lenger et snevert område, men et kulturelt fenomen med mange fans og aktive spillere. Derfor har vi lenge jobbet med å kunne tilby et splitter nytt gaming-konsept som setter standarden for hvordan man kan oppleve og handle gaming-utstyr i fysiske butikker, sier Thomas Brandsnes, Commercial Manager for Tech hos Elkjøp Norge.

Han har tro på at dette blir et drømmested for alle som elsker gaming og E-sport. Konseptet har det siste halve året vært testet ut hos Elkjøp Glasmagasinet i Oslo sentrum, og her har erfaringene vært så gode at turen nå har kommet til Elkjøp Alna og Elkjøp Ullevål. Med tiden skal flere gaming-områder rulles ut i flere byer og på mindre tettsteder.

Økning i gaming-segmentet

Elkjøp har siden 2017 sett en markant økning i salget når det gjelder gaming-PC-er, spillkonsoller og komponenter.

- Gaming er en kategori som vokser voldsomt hos oss og det er tydelig at det bare blir flere og flere gamere. Det er et stort spenn i både kjønn og alder, alle kan være en gamer i dag, på forskjellige nivåer. Det er viktig for oss at vi kan tilby spill-moro for absolutt alle, sier Brandsnes.

Lev i en gaming-verden

I Elkjøps nye gaming-områder i de utvalgte butikkene vil man finne produkter som ikke finnes andre steder i Norge.

Med det nyeste innenfor gaming-PC-er, komponenter og spill, vil man finne et kjempeutvalg av gaming og E-sport merchandise.

- I gaming-avdelingene på Glasmagasinet og Ullevål vil man kunne finne spillertrøyene til det kjente E-sportlaget Astralis, ESL-produkter eller for eksempel en morgenkåpe med kjente og kjære Super Mario. Vi vil også føre t-skjorter, capser og sekker med ikoniske motiver og spillfigurer fra blant andre Sony Playstation og Nintendo, sier Thomas Brandsnes.

Elkjøp ønsker alle spill-entusiaster og hardbarkede gamere velkommen til deres nye gaming-avdelinger lørdag 17. Februar på Elkjøp Alna og Elkjøp Ullevål hvor flere kjente YouTubere kommer for en meet & greet.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.