Gå videre til innhold
Kidzdesignlab er en serie med produkter designet av og for barn. Foto: Kidzdesignlab/Unikia
Kidzdesignlab er en serie med produkter designet av og for barn. Foto: Kidzdesignlab/Unikia

Pressemelding -

Elkjøp tar sjansen på små gründere

Elkjøp har valgt å satse på en gruppe unge oppfinnere i alderen åtte til elleve år, som sammen med Kidzdesignlab har laget en kjøkkenserie for barn.


- Det er viktig at store selskaper tør å satse på nye produkter og nytenkende hoder, for hele tiden å kunne utvikle seg, sier Tommy Myhre, Kategoridirektør for SDA (småelektronikk) i Elkjøp Nordic. 

Kidzdesignlab er en serie med kjøkkenutstyr – designet av barn og for barn. Hele prosessen fra idé til ferdig vare i butikkhyllene har blitt dokumentert gjennom en webserie som kommer i løpet av høsten hos Nettavisen.

Myhre sier han og kollegene ble fascinert av de nye tankene som barna kunne tilføye rundt produkter som allerede er veletablerte ute i hjemmene våre.

- Selv om tanken bak er at dette skal gjøre det enklere og tryggere for barn å være en del av kjøkkenet, er det ingen tvil om at disse produktene også vil være attraktive for voksne, sier kategoridirektøren.


Tøffe vurderinger

Elkjøp har behandlet de unge gründerne på lik linje med andre som ønsker å få sine produkter inn på hylla hos elektronikkjeden.

- Vi er alltid på utkikk etter å kunne tilby det folk vil ha. Samtidig må vi være tøffe i vurderingene våre, også når vi tar inn nye produkter fra veletablerte merkenavn. Det har vi også vært i forhandlingene med disse imponerende unge gründerne, sier Myhre.


Stolte gründere

June (11) som har designet Step & Smile, en kjøkkenkrakk for barn, sier hun følte seg veldig stolt da hun for første gang så sitt produkt i butikkhyllene hos Elkjøp. 

- Jeg følte meg som en voksen designer. Det var utrolig gøy å se Step & Smile som jeg har jobbet så hardt med, sier June.

Emma (11) syns det var litt skummelt å komme til Elkjøp for å legge frem sine planer for Tommy Myhre og hans team.

- Jeg var veldig nervøs før jeg skulle presentere Pantastic for Elkjøp – men heldigvis var innkjøpsavdelingen åpne og hyggelige, forteller Emma (11).

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 34,2 milliarder i regnskapsåret 2016/17. Driftsresultatet var NOK 1.006 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway