Gå videre til innhold
I slutten av mars 2020 lanserte Elkjøp Live shopping for sine kunder, da landet innførte hjemmekontor, hjemmeskole, hjemmekarantene og deretter opplevde perioder med stengte butikker. Foto: Elkjøp Norge
I slutten av mars 2020 lanserte Elkjøp Live shopping for sine kunder, da landet innførte hjemmekontor, hjemmeskole, hjemmekarantene og deretter opplevde perioder med stengte butikker. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp vant innovasjonspris for sin Live Shopping-løsning

Elektronikkjeden jobbet på spreng for å få nye tiltak på plass, da COVID-19 stengte ned landet for to år siden. Live shopping var en av ideene som kom og som raskt ble iverksatt for å hjelpe kunder som ikke kunne handle nødvendig utstyr fysisk. Dette får Elkjøp nå skryt for internasjonalt.


Under pandemiens start i 2020 var Elkjøp raskt ute med å tilby nye og innovative løsninger for å omstille seg til den digitale endringen som kom nærmest over natten. Live shopping ble lansert i slutten av mars 2020 og har siden det blitt re-lansert og utviklet sammen med teknologiselskapet Bambuser.

Da ble gleden stor under Bambuser sin første globale konferanse denne uken, da Elkjøp mottok Innovasjonsprisen for «det mest innovative selskapet innen Live Shopping løsninger 2022».

- Dette er en viktig pris for oss internt etter de to årene vi har stått i sammen som selskap. Jeg tror ingen av oss noen gang glemmer den første tiden med usikkerhet, redsel og uvitenhet for hvordan de nærmeste ukene skulle bli når pandemien var et faktum. Live Shopping var et av de første tiltakene vi satte i gang i Norge, og som deretter også ble tatt ut hos våre kolleger i Norden, forteller Fredrik Tønnesen, Chief Operating Officer for Elkjøp Nordic og Administrerende direktør for Elkjøp Norge.

Viktig pris: - Dette er en viktig pris for oss internt, sier Tønnesen. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Videreutviklet Live shopping-konseptet i år


Den digitale handleopplevelsen har ikke blitt mindre populær etter at samfunnet åpnet opp igjen. Elkjøp videreutviklet konseptet og på starten av året ble det satt inn ekstra ressurser for å drifte Elkjøp Live shopping.

- Vi har nå flere mennesker som er dedikerte til å jobbe med den digitale kjøpsopplevelsen til kundene våre gjennom Live shopping, noe vi så var nødvendig for å kunne hjelpe alle som ønsker å bruke denne tjenesten. Så denne prisen deler vi også med våre kunder, uten deres lyst, ønske og evne til å teste ut nye løsninger hadde vi ikke kunnet fortsette å videreutvikle og tilby de heller, så tusen takk, sier Tønnesen.

Bildetekst: Morten Schwartzmann, Productivity Manager i Elkjøp Nordic som har jobbet med Live Shopping-løsningen, mottok prisen på vegne av Elkjøp. Foto: Elkjøp Norge

FAKTABOKS

Bambuser er et Live video shopping teknologiselskap basert i Stockholm, som har utviklet en software som flere selskaper over hele verden har startet å ta i bruk. Deres kunder er blant annet Adidas, Tommy Hilfiger, Clarins, Farfetch og LVMH.

Emner

Kategorier


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway