Gå videre til innhold
Elkjøp venter storinnrykk: - Kan runde 100 millioner

Pressemelding -

Elkjøp venter storinnrykk: - Kan runde 100 millioner

Fri fra jobben, meget gode tilbud og gaver som skal byttes kommer til å gjøre mandag 28. desember til en av årets største handelsdager. - 100 millioner kan bli fasit, sier Elkjøp-direktør.


Første virkedag etter julehøytiden har lenge vært en av Elkjøps desidert mest hektiske dager. Årets utgave, mandag den 28. desember, blir neppe noe unntak. 

- Fjorårets omsetning denne dagen var vanvittig sterk og Elkjøp-konsernet i Norge alene omsatte for rundt 100 millioner kroner. Vi regner med at fasit kommer til å ligge rundt her i år også. Hos oss snakker vi om "De Tre Store" når det kommer til dager med stort trykk: Starten på nyttårssalget 3. januar, Black Friday og nettopp romjulssalget, sier administrerende direktør i Elkjøp, Atle Bakke.

Oppdatert: Fasit ved dagens slutt viste en omsetning i Norge på 110 millioner kroner.


Mer tid, bytting og tilbud 

Under årets utgave av Black Friday - den 27. november - omsatte Elkjøp-konsernet i Norge for rundt 255 millioner kroner. I 2014 var det imidlertid første virkedag etter julehøytiden størst med hensyn til omsetning. 

Bakke mener det er åpenbare grunner til at dagen når romjulssalget åpner har blitt en av de mest travle dagene for butikkjeden. 

- Nordmenn har rett og slett mer tid tilgjengelig og mange har fri fra jobb og kan dermed ta seg en tur i butikken i stedet. Dette er jo også den store byttedagen. Folk leverer inn noe de fikk til jul, skaffer seg noe de har enda mer lyst på i stedet og plukker opp et par ekstra produkter i samme slengen. I tillegg er det ikke til å stikke under stol at tilbudene denne dagen er meget solide. Hos oss kjører vi januarpriser allerede fra romjulssalget, sier Elkjøp-sjefen.


9.000 mobiler på én dag 

Han mener at første virkedag etter julehøytiden er i ferd med å bli stadig viktigere som handelsdag her til lands, og at flere og flere aktører nå har fokus på romjulssalget. 

- Ola og Kari Nordmann liker enkelt og greit å ta seg en liten handletur rett etter at det mest hektiske julekjøret er over. Ser vi på våre egne tall for i fjor plukket våre kunder på 3. juledag alene opp nærmere 9.000 mobiltelefoner, rundt 6.500 flatskjermer, 4.200 bærbare PC-er, 2.200 spillkonsoller og 2.350 nettbrett. Det er veldig mye varer på én enkelt dag, sier Bakke.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway