Gå videre til innhold
Elektronikkgiganten har videreutviklet konseptet som opprinnelig oppstod i starten av pandemien som et alternativ for de som ikke hadde mulighet til å gå fysisk i butikken. Foto: Elkjøp Norge
Elektronikkgiganten har videreutviklet konseptet som opprinnelig oppstod i starten av pandemien som et alternativ for de som ikke hadde mulighet til å gå fysisk i butikken. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp videreutviklet Live Shopping-konseptet: Doblet salget

Elkjøp satser videre på Live Shopping og tilrettelegger for å beholde denne måten å handle på for kunder som ikke får gått fysisk i butikk. Den digitale opplevelsen skal gjenspeile butikkopplevelsen med god veiledning og råd fra Elkjøps ansatte, og kundene er storfornøyde.

Elkjøp sitt Live Shopping-konsept har siden sommeren i år doblet salget sommeren. Elektronikkgiganten har videreutviklet konseptet som opprinnelig oppstod i starten av pandemien som et alternativ for de som ikke hadde mulighet til å gå fysisk i butikken. Konseptet er blitt veldig populært blant kundene, og under Black Week hadde Elkjøp Live Shopping en femdobling av salget.

– Vi får veldig mange gode tilbakemeldinger på Live Shopping, og kundene setter stor pris på at vi har denne løsningen for å hjelpe dem i en travel hverdag, sier Jawad Asadi, varehussjef hos Elkjøp Sandvika.

Målet med Live Shopping er å gjøre det enklere for kundene å handle på nett, samtidig som det skal gi samme opplevelse som å gå i butikk og få god veiledning fra Elkjøps ansatte. Løsningen gir Elkjøps kunder muligheten til å snakke med en rådgiver på video, rett fra produktet man er inne på eller mens man surfer videre i nettbutikken. Deretter tar en Elkjøp-ansatt kunden med rundt i butikken, viser produktet og svarer på spørsmål etter behov. Kundene trenger ikke booke tid og man trenger heller ikke vise video av seg selv.

– Vi har også satt inn ressurser for å øke de ansattes kompetanse til å svare på spørsmål om hvilke produkter som fungerer med og er kompatible med andre produkter, da vi ser at det er noe våre kunder er opptatte av. Det er en viktig forutsetning for at vi kan gi gode anbefalinger, sier Asadi.

Etter live-veiledningen vil selgeren legge inn bestillingen for kunden, ordne levering i hele landet hvis det er ønskelig og kunden betaler så via Vipps.

Ansatte over 20 nye ansatte for å møte etterspørselen blant kundene

Etter at Elkjøp lanserte Live Shopping-konseptet for et og et halvt år siden har det rent inn med positive tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.

«Dette er uten tvil den beste digitale kjøpsopplevelsen jeg har hatt. Hjelpen jeg fikk fra Elkjøps representant kunne ikke vært bedre. Helt strålende! Å tilby personlig videochat for kjøpshjelp, og muligheten for klikk og hent - med levering utenfor butikken i denne koronatiden er helt rått» står det i en kundeanmeldelse på Elkjøps nettside.

For å møte etterspørselen blant kundene har de to Elkjøp-varehusene som i dag styrer Live Shopping, Sandvika og Slependen, ansatt over 20 nye ansatte for å være godt forberedt til å betjene og hjelpe flest mulig kunder.

– De ansatte er veldig positive til konseptet og de får god opplæring i butikken og de ulike produktene før de begynner med Live Shopping. De ansatte rullerer også på å jobbe med Live Shopping, slik at alle får prøvd seg og økt kompetansen sin, forteller Asadi.

I tiden fremover vil Elkjøp jobbe med å videreutvikle konseptet ytterligere, og de jobber kontinuerlig for å utvikle nye, smarte og bedre opplevelser for kundene.

Emner


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway