Følg Elkjøp Norge

Elkjøp vil tette det digitale gapet: Deler ut 500 000 kroner

Pressemelding   •   jul 01, 2019 06:30 CEST

Vil bekjempe det digitale gapet: Elektronikkjeden Elkjøp jobber for at alle skal kunne ta del i den teknologiske utviklingen. Foto: Ketil Martinsen / Elkjøp Norge

Tilgangen til elektronikk som gjør livene våre enklere blir stadig større. Men parallelt med en teknologisk utvikling i rekordfart, er det flere som faller utenfor. Det jobber Elkjøp for å gjøre noe med.

Elkjøpfondet som ble lansert i 2017, hjelper foreninger og organisasjoner som jobber for å bekjempe teknologisk utenforskap.

- Det er mange som ikke har tilgang på det mange av oss tenker på som hverdagsteknologi. Det har vi et brennende ønske om å gjøre noe med, sier Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp Norge.

Elkjøpfondet har allerede støttet flere og er nå i gang med en ny søknadsrunde som går over hele sommeren.

– Røde Kors har mottatt støtte for sitt viktige arbeid med å drive opplæring i digitale verktøy for eldre gjennom prosjektet «Digital senior», forteller Bergly.
Eksempler på andre prosjekter Elkjøpfondet har støttet er «Nettverk etter soning», som hjelper tidligere innsatte i fengsel til å møte den digitale hverdagen, og interessegruppen ISE som jobber for at flere synshemmede skal få opplæring i hvordan de kan bruke teknologi i hverdagen.


Mange syns det er vanskelig å følge med i utviklingen

Elkjøp har, i samarbeid med analysebyrået YouGov, gjennomført en stor nordisk undersøkelse om folks forhold til teknologi. Denne viser blant annet at én av tre i Norden mener det er vanskelig å henge med i den teknologiske utviklingen. Én av fem sier de har produkter hjemme som de ikke vet hvordan fungerer og 820 000 nordmenn har lave IKT-ferdigheter.

Undersøkelsen viser også at eldre føler teknologien løper ifra dem, barn fra vanskeligstilte familier har ikke teknologien som trengs for å følge med jevnaldrende og mennesker med funksjonshemninger sliter med å ta i bruk teknologi som ikke er tilpasset dem.

– Hvis Elkjøp selger produkter som folk ikke forstår, er det vårt ansvar å legge til rette for at folk får den hjelpen og kunnskapen de trenger, sier Madeleine.

Lokalt eierskap

Elkjøpfondet drives sentralt, men ifølge elektronikkjeden hadde det ikke vært mulig å finne så mange gode formål uten det interne og lokale engasjementet.

- Da vi startet Elkjøpfondet i 2017, var det kun Elkjøpere som kunne foreslå hvem som skulle få midler, men høsten 2018 åpnet vi for eksterne søknader. Dette ga oss en mulighet til å se hvordan vi på best mulig måte kunne drifte det interne prosjektet et hakk videre, avslutter Madeleine Schøyen Bergly.

Les mer om Elkjøpfondet og søk støtte her.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 37,3 milliarder i regnskapsåret 2017/18. Driftsresultatet var NOK 1.115 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Vedlagte filer

Word-dokument