Gå videre til innhold
Elkjøp vil med sine julefilmer fortelle at det er mange måter å være mer sammen på i julen. Foto: Elkjøp Norge
Elkjøp vil med sine julefilmer fortelle at det er mange måter å være mer sammen på i julen. Foto: Elkjøp Norge

Pressemelding -

Elkjøp viser hvordan teknologi kan føre oss sammen

I årets julefilmer fra Elkjøp fokuserer elektrokjeden på hvordan elektronikk og teknologi kan være med på å føre oss tettere sammen.

Julefilmene fra Elkjøp som snart ruller over de fleste skjermer har fokus på hvordan man kan skape mer tid sammen, og hvordan rollen til elektronikk kan spille inn.

- Vi gjør allerede aktiviteter sammen i hverdagen hvor teknologi spiller inn. Vi viser nå situasjonene som er både kjent og ukjent for mange. At man hygger seg sammen med en film, baker sammen eller trener sammen er eksempler på dette. Også hvordan man kan holde kontakten med venner og familie som kanskje bor i en annen del av landet eller i verden. Situasjonen vi har valgt å legge hovedfokus på i år er hvordan man kan få mer tid sammen med barn og unge gjennom gaming, forteller Marius Klemo, Brand and Digital Manager i Elkjøp Norge.

Vanskelig å henge med

I teknotrøbbelundersøkelsen som Elkjøp presenterte tidligere i høst, kom det frem at én av tre tror det er vanskelig for foreldre å henge med i barnas digitale liv.

- Vi tror både barn og foreldre kan ha glede av å spille mer sammen. I hovedfilmen vår med fokus på gaming og spill viser vi et realistisk bilde av hverdagen vi nå lever i, hvor det digitale blander seg inn som en del av den, sier han.

Klemo understreker at Elkjøp ønsker at alle skal kunne ta del av den teknologiske utviklingen i samfunnet. Ikke bare ved bruk av hverdagsteknologi, men også fordi teknologi kan føre folk sammen.

- Det at vi velger å vise gleden som oppleves gjennom å dele felles interesser, syns vi er utrolig fint, sier Klemo og legger til:

Det er selvsagt opp til hver enkelt familie å bestemme hvordan man ønsker å ha det sammen, men her synes vi filmen ender fint med far og datter som spiller sammen.

Ville vise en gladhistorie

Markedssjef i Elkjøp Norge, Kristina Opsahl, mener absolutt julefilmen med gaming som fokus er en feelgood historie.

- Barn og unge lærer mange ferdigheter når de spiller nye interaktive spill, og verdien av at man gjør dette sammen er stor. Det er et viktig budskap for oss å vise hvilken avstand som eksisterer blant noen familier når det gjelder spill, sier hun.

I julefilmen ser vi at datteren som spiller i huset glemmer en fotballkamp, noe hun får dårlig samvittighet for. Samtidig ser vi at faren ikke tar initiativ til å forstå seg på hennes interesse for spill.

- At jenta i filmen på eget initiativ inviterer faren til å spille sammen med henne, og at han er sporty nok til å bli med - synes vi er en nydelig historie, sier Opsahl.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for NOK 38,3 milliarder i regnskapsåret 2018/19. Driftsresultatet var NOK 1.228 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de mer enn 400 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 107.000 kvadratmeter.

Ca 11.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly  Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Madeleine Schøyen Bergly Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge

Pressekontakt Vi skal gjøre det vi kan for å svare deg så fort som mulig i din mediehenvendelse. Er du kunde og trenger hjelp, ber vi deg kontakte vårt kundesenter som er best rustet til å hjelpe deg. 95703597

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway