Gå videre til innhold
Elkjop.no blir mer kundevennlig - tar i bruk Vipps

Pressemelding -

Elkjop.no blir mer kundevennlig - tar i bruk Vipps

3 av 10 nordmenn har utfordringer med å betale på nett. Nå har DNB og Elkjøp funnet sammen slik at Ole og Kari Nordmann skal kunne vippse neste gang de kjøper TV eller kjøleskap.


- Vipps går nå fra vennebetaling til også å inkludere hverdagsbetaling. Elkjøp er den første elektronikkjeden som tar i bruk Vipps til varehandel. Det vil forenkle selve betalingsprosessen og bedre kundeopplevelsen – særlig på nett, sier konserndirektør i DNB, Trond Bentestuen.

Tall viser nemlig at rundt 30 prosent av nordmenn som handler på nett ikke får fullført handlene sine av ulike grunner.*

- Nordmenn har klare utfordringer med å betale på nett og det ønsker vi å gjøre noe med sammen med DNB. Mange som handler på nett i dag syns man må taste inn veldig mye informasjon og da kan det være lett å gi opp. Vipps-løsningen vil gjøre det enklere, bedre og mer kundevennlig å besøke Elkjop.no. I tillegg blir det lettere for kundene å få samlet for eksempel kvitteringer og ulike garantier. Med Vipps er alt du trenger å taste mobilnummeret, og tjenesten skal selvsagt være gratis, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch hos Elkjøp Nordic.

Han mener det er helt naturlig at Elkjøp og DNB finner sammen når det gjelder utfordringer knyttet til betalingsløsninger.

- I likhet med oss i Elkjøp så ønsker også DNB å være i front når det gjelder å finne gode, nye og kundevennlige løsninger rundt dette. Det skal være enkelt, sikkert og raskt på Elkjop.no og med DNB og Vipps på laget er jeg sikker på at nordmenn vil få en bedre opplevelse når de skal kjøpe elektronikk, sier Semlitsch


Slik vil det fungere:

  • Kunden velger Vipps-knappen når de skal betale. Alt kunden trenger å oppgi er sitt mobilnummer. Kunden får spørsmål på mobilen sin om å godta betaling fra Elkjøp, velger godta, og bekrefter betalingen med fingerID/kode.
  • Betalingen er gjennomført, og kunden blir sendt til kvitteringssiden på elkjop.no.
  • Det vil ikke påfalle gebyrer når du betaler med Vipps til selskap.
  • Vipps så er det gjort!


For kort tid siden ble det kjent at du kunne bruke Vipps for å betale taxi. Bentestuen lover at Elkjøp ikke kommer til å bli den siste forhandleren eller tjenestetilbyderen som tar i bruk Vipps.

- Det er helt naturlig at vippsing også blir en del av hverdagsbetalingen. Den største fordelen med Vipps målt opp mot konkurrentene er det betydelige antallet kunder som har Vipps. Hele 1,2 millioner nordmenn bruker i dag Vipps-appen, og vil være klare til enkel netthandel eller bruk av betaling når du er på farta. Løsningen meget godt kjent i markedet, og er godt likt. En Vipps-knapp hos Elkjop.no eller hos andre bedrifter trenger dermed ingen forklaring, sier Bentestuen.


* Tall hentet fra DIBS' Norsk eHandelsrapport fra Q3 2015

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 29,8 milliarder i regnskapsåret 2014/15. Driftsresultatet var NOK 947 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway