Gå videre til innhold
Nordmenn elsker telefonen sin og ville strukket seg langt for å unngå å miste den. Foto: Unsplash.com.
Nordmenn elsker telefonen sin og ville strukket seg langt for å unngå å miste den. Foto: Unsplash.com.

Pressemelding -

Én av ti vil heller miste luktesansen enn mobilen

Vi elsker telefonen vår! Så mye at mange av oss ville valgt bort luktesansen eller tannbørsten for den.

Kjenner du at du er mer lysten på å låne bort tannbørsten enn telefonen? Da er du ikke alene. Årets Teknotrøbbelundersøkelse, gjennomført av YouGov i hele Norden på vegne av Elkjøp Nordic, viser at 21 prosent er så knyttet til telefonen sin at de heller vil låne bort tannbørsten.

Trenger ikke lukte noe så lenge vi har telefon, vel
Går det an å være så hekta på telefonen at vi heller ville mistet en av sansene våre enn å miste telefonen? Ja, svarer én av ti i Norden; de vil heller miste luktesansen fremfor den elskede telefonen sin. Nordmenn er mest villig til å ofre luktesansen med sine 15 prosent, mens 12 prosent av svenskene og åtte prosent av danskene og finnene svarer det samme.

Avhengig av internett?
Norden er på verdenstoppen i tilgang på internett. Så hvordan ville vi reagert dersom vi måtte leve uten? For mange ville det vært svært vanskelig, viser undersøkelsen. Over en tredjedel svarer at de ikke ville klart seg en uke uten nettilgang. Samtidig mener hele 65 prosent at bredbåndsabonnementet deres er viktigere enn et avisabonnement.

Til sist; er du en av dem som har navn på de digitale duppedingsene dine? Da er du ikke helt alene, men likevel i fåtall; 14 prosent av nordmenn har navngitt en eller flere av de elektroniske enhetene sine. Hva er ditt beste kallenavn?

Om Teknotrøbbel-undersøkelsen:

  • Teknotrøbbel er en årlig undersøkelse Elkjøp Nordic gjennomfører i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Undersøkelsen er gjennomført som et nettpanel av analyseinstituttet YouGov i mars 2022. Det er til sammen gjennomført 4084 CAWI-intervjuer med personer over 18 år.
  • Undersøkelsen tar for seg digitalt utenforskap i Norden. Formålet er å måle folks holdninger, kunnskapsnivå og atferd til teknologi og elektroniske produkter i hjemmet.

Emner


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway