Gå videre til innhold
Fersk undersøkelse viser at over 1 million nordmenn er på utkikk etter ny PC i disse dager.
Fersk undersøkelse viser at over 1 million nordmenn er på utkikk etter ny PC i disse dager.

Pressemelding -

Én million nordmenn på PC-jakt

En fersk undersøkelse viser at godt over én million nordmenn avslutter sommerferien med å lete etter ny PC. I snitt bruker vi over 8.000 kroner når vi handler ny datamaskin.


Slutten på sommerferien betyr starten på et nytt skole- og jobbår, i en meget travel periode med hensyn til kjøp og salg av PC.

En undersøkelse YouGov har gjort viser at 30 prosent av de spurte enten har kjøpt PC allerede i løpet av de siste ukene, eller vurderer å gjøre det. Det tilsvarer i overkant av 1,1 millioner nordmenn.*

- Det antallet stemmer godt med det trykket vi opplever hos oss landet rundt om dagen. Det er faktisk bare julesalget som kan måle seg med perioden vi er inne i nå, sier André Hesselroth, som er salgssjef for data hos Elkjøp.


Undersøkelsen viser også at vi vil bruke relativt mye penger når vi først kjøper oss ny PC, i snitt over 8.000 kroner. 


Bruker mer penger enn før

- Vi ser at kundene våre bruker mer penger på PC enn de gjorde tidligere, men det er stor forskjell i pris mellom de ulike modellene. Man kan få gode Windows-PC-er til langt under snittet på 8.000 kroner, det er ikke alle som har behov for en Mac til 10-12.000, sier Hesselroth.

Han forteller at det har vært en rivende utvikling innen bærbare datamaskiner de siste årene, og at ny teknologi som ble lansert for en stund tilbake nå virkelig er i ferd med å sette seg.

- Kundene ser i større og større grad etter såkalte 2-i-1-løsninger, altså modeller som kan brukes både som en tradisjonell datamaskin, men der skjermen kan tas av slik at den også fungerer som et nettbrett. Denne teknologien kom for to-tre år siden og har nå for alvor blitt kjent for folk. Generelt ser vi et betydelig kvalitetsløft i kategorien PC, sier Hesselroth hos Elkjøp.

Av andre trender nevner han fremmarsjen av såkalte SSD-harddisker, større fokus på Full HD-skjerm, bedre batterikapasitet og nyere trådløse nettverksløsninger.


Økende interesse for gaming 

Undersøkelsen viser også at en av tre nordmenn bruker samme bærbare datamaskin til både spill/gaming og til andre oppgaver.

- Interessen for dataspill er kraftig økende i Norge, og er du skikkelig hekta på gaming er du nok også villig til å investere i en kraftigere maskin. Dette bidrar nok også til at snittprisene øker, sier Hesselroth.


UNDERSØKELSEN:


Vurderer du eller noen i husstanden din å kjøpe ny bærbar PC til skolestart/starten av høsten eller har det nylig blitt kjøpt inn en PC til dette formålet?

Ja, har allerede kjøpt/vurderer å kjøpe: 30 prosent

Nei, har ingen planer om kjøp: 70 prosent


Hva kostet den bærbare PC-en du/dere kjøpte nylig? (dersom de allerede har kjøpt)

Gjennomsnitt: 8.232 kroner


Hvor mye vil du anslå at dere/du kommer til å bruke på en ny bærbar PC?

Gjennomsnitt: 8.070 kroner


Undersøkelsen utført av YouGov august 2016 blant et representativt utvalg av 1.004 nordmenn mellom 18 og 74 år.


* Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det er rundt 3,7 millioner nordmenn mellom 18 og 74 år i Norge. YouGov-undersøkelsen er gjort blant denne gruppen.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway