Gå videre til innhold
 Fersk prisundersøkelse blant landets to største elektronikkjeder: Billigst hos Elkjøp

Pressemelding -

Fersk prisundersøkelse blant landets to største elektronikkjeder: Billigst hos Elkjøp

Elkjøp er billigst. Det viser en landsomfattende undersøkelse nylig gjennomført av Ipsos MMI. Tallene viser at Elkjøps kunder betaler nærmere åtte prosent mindre for sine elektroniske produkter enn de som handler hos hovedkonkurrenten. Spesielt på hvitevarer og småelektronikk er det mye å spare.  

Ipsos MMI har sammenlignet priser på totalt 55 produkter i 50 Elkjøp- og Expert-butikker, og Elkjøp er i snitt er 7,6 prosent billigere enn konkurrenten.

Administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss, er meget fornøyd med resultatene.

- Vi vet at 90 prosent av våre kunder handler i tradisjonelle varehus og ikke på nett, og derfor er det veldig gledelig å se at det nettopp er i butikk vi kommer så bra ut i prisundersøkelsen, sier Niss.

- Elkjøps sine butikkpriser er klart lavere enn hovedkonkurrentens, og forskjellene er spesielt store innen hvitevarer og småelektronikk, sier Sigrun Reiestad, seniorkonsulent i Ipsos MMI.

- I denne bransjen er det meget stort fokus på pris, og konkurransen mellom Elkjøp og Expert er mer tydelig enn noen gang, legger Reiestad til.

Undersøkelsen som nylig ble gjennomført av Ipsos MMI viser blant annet at Elkjøp er 25 prosent billigere enn Expert på småelektronikk, ni prosent billigere på hvitevarer og tre prosent billigere på Lyd & Bilde-produkter.

Både varene og butikkene som inngikk i undersøkelsen ble valgt ut av Ipsos MMI. Butikkene fra de to kjedene ligger i samme geografiske område, og prisene per sted er sammenlignet på samme dato i begge kjeder.

Prisundersøkelsen ble laget på oppdrag fra Elkjøp Nordic AS.

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway