Følg Elkjøp Norge

Fersk prisundersøkelse blant landets to største elektronikkjeder: Billigst hos Elkjøp

Pressemelding   •   okt 03, 2013 07:30 CEST

Elkjøp er billigst. Det viser en landsomfattende undersøkelse nylig gjennomført av Ipsos MMI. Tallene viser at Elkjøps kunder betaler nærmere åtte prosent mindre for sine elektroniske produkter enn de som handler hos hovedkonkurrenten. Spesielt på hvitevarer og småelektronikk er det mye å spare.  

Ipsos MMI har sammenlignet priser på totalt 55 produkter i 50 Elkjøp- og Expert-butikker, og Elkjøp er i snitt er 7,6 prosent billigere enn konkurrenten.

Administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss, er meget fornøyd med resultatene.

- Vi vet at 90 prosent av våre kunder handler i tradisjonelle varehus og ikke på nett, og derfor er det veldig gledelig å se at det nettopp er i butikk vi kommer så bra ut i prisundersøkelsen, sier Niss.

- Elkjøps sine butikkpriser er klart lavere enn hovedkonkurrentens, og forskjellene er spesielt store innen hvitevarer og småelektronikk, sier Sigrun Reiestad, seniorkonsulent i Ipsos MMI.

- I denne bransjen er det meget stort fokus på pris, og konkurransen mellom Elkjøp og Expert er mer tydelig enn noen gang, legger Reiestad til.

Undersøkelsen som nylig ble gjennomført av Ipsos MMI viser blant annet at Elkjøp er 25 prosent billigere enn Expert på småelektronikk, ni prosent billigere på hvitevarer og tre prosent billigere på Lyd & Bilde-produkter.

Både varene og butikkene som inngikk i undersøkelsen ble valgt ut av Ipsos MMI. Butikkene fra de to kjedene ligger i samme geografiske område, og prisene per sted er sammenlignet på samme dato i begge kjeder.

Prisundersøkelsen ble laget på oppdrag fra Elkjøp Nordic AS.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.