Gå videre til innhold
Fikser ødelagte sommermobiler i rekordfart

Pressemelding -

Fikser ødelagte sommermobiler i rekordfart

Sommertid er høysesong for ødelagte mobiler. Heldigvis har reparasjonstidene aldri vært kortere. - Vi er nå nede på rekordlave ti dager i snitt, sier Elkjøp-sjef.

Foruten perioden inn mot jul er sommeren den tiden på året Ola og Kari Nordmann kjøper aller flest mobiltelefoner.

- Vi har sett en trend de siste årene at mobilsalget faktisk dobler seg fra mai til juli. Mange skal ha ny mobil til sommerferien og nordmenn har også en mer utstrakt bruk av telefonen sin i de varme månedene når det er mye fri, sier kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp.

Og med økt mobilbruk i ferien øker også sjansene for at telefonene blir skadet eller ødelagt.

Samtidig blir vi stadig mer avhengige av mobiltelefonen vår og undersøkelser viser faktisk at mange tilnærmet får panikk dersom telefonen deres går i stykker.

- Vi har samlet inn tall som viser at halvparten av nordmenn under 30 år oppgir mobilen som det el-produktet de helst ikke vil være foruten. Til sammenligning svarer bare 16 prosent at de virkelig ville savnet vaskemaskinen*. Derfor har vi jobbet med å kutte reparasjonstidene på mobil så mye som mulig, sier Schmidt.

Og arbeidet har begynt å gi resultater. På få år er tiden det tar fra kunden leverer inn telefonen sin til reparasjon, til hun eller han har fått den tilbake, nær halvert.

- Nå tar det bare nærmere ti dager i snitt å få reparert mobilen sin - fra man leverer den inn til den er tilbake i lommen din. Det er rekordlavt, men vi satser selvsagt på å presse tidsbruken enda mer ned fremover, slik at panikkperioden for nordmenn blir redusert ytterligere, sier Schmidt med et smil.

Her er fem tips til hvordan man unngår mobilløs ferie:

1. En god skjermbeskytter kan hjelpe deg å unngå riper og knust mobilskjerm

2. Unngå høy varme over tid. Enkelte mobiler sier ifra om de blir for varme

3. Hold mobilen unna sand, sol, saltvann og annen væske så godt du kan

4. Husk å aktivere GPS-tjenester som lar deg finne igjen eller låse enheten om den forlegges 

5. Ikke legg igjen mobilen synlig i bil, på stranden eller på kafebord o.l., for å unngå tyveri

I en undersøkelse foretatt av mobilsikkerhetsselskapet Lookout svarer 73 prosent at de får panikk-lignende følelser når mobilen deres er borte.

Samtidig viser en britisk studie fra 2013 at nærmere 70 prosent av de spurte er redde for å miste eller å være uten telefonen sin.

* Undersøkelse foretatt av Carat for Elkjøp: Hva opplever du er det viktigste elektroniske produktet du eier, det vil si det produktet du ikke kan tenke deg å unnvære?


Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway