Gå videre til innhold
Gjennom samarbeidet med Girls Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming. Foto: Unsplash.com
Gjennom samarbeidet med Girls Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming. Foto: Unsplash.com

Pressemelding -

Flere kvinner opplever trakassering når de gamer – det vil Elkjøp og Lenovo bekjempe

Andelen jenter og kvinner som gamer har økt betraktelig de siste årene, og i dag er 44 prosent av gamere jenter. Av disse er det avdekket at 77 prosent har opplevd å bli trakassert i gamingmiljøet.

- Vi har knust mange myter rundt gaming og påstanden om at det bare er gutter som spiller er heldigvis på vei til å bli utdatert den også. Samtidig er det et voksende problem at de som er kvinner og spiller, opplever trakassering i form av hatefulle meldinger og kommentarer. Dette har resultert i at mange nå benytter seg av andre alias for å skjule hvilket kjønn de er og for å unngå uønsket oppmerksomhet. Sånn kan vi ikke ha det, sier Daniel Faldmo.

Elkjøp og Lenovo lanserer nå, Girls' Legion i Norge, som skal være et trygt gamingfellesskap hvor jenter kan spille innenfor trygge rammer, også sammen med gutter, uten å måtte skjule egen identitet.

-Vi har over tid sett at det er stor forskjell på hva den stereotypiske oppfattingen av en gamer er, og hvem som faktisk spiller. Gamere er en veldig variert gruppe mennesker, og er det viktig at vår kommunikasjon til målgruppen også gjenspeiler den virkeligheten, sier Faldmo.

Gjennom samarbeidet med Girls' Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming.

Gaming skal være for alle

Gamingmiljøet i Norge har en tydelig utfordring knyttet til likestilling og trakassering, ifølge en global undersøkelse gjennomført av Lenovo.

– I Lenovo har vi en klar visjon om at gaming skal være for alle. Alle gamere skal kunne være seg selv og ha det gøy med hobbyen sin i et trygt og respektfullt miljø, uavhengig av kjønn, alder eller seksuell legning. Vi har mottatt veldig gode tilbakemeldinger fra «Lenovo Girls’ Legion» i Danmark og vi er veldig glade for at vi nå utvider felleskapet til Norge, sier Christian de Lange, Product Manager Gaming Lenovo Nordics.

Etter suksessen i Danmark utvider Lenovo sammen med Elkjøp felleskapet til Norge.

– Etter vi lanserte Girls’ Legion i Danmark har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra gamingmiljøet, og spesielt fra unge jenter. Vi ønsker å bygge videre på denne suksessen for å også gjøre plattformen tilgjengelig for norske, kvinnelige gamere. Vi håper vi kan inspirere gamere til å være mer inkluderende, og ta imot alle som deler lidenskapen for gaming med åpne armer. Vi oppfordrer alle som er interessert i gaming til å bli en del av felleskapet, avslutter de Lange.

00Nation roser arbeidet


Esport-laget 00 Nation (tidligere kjent som Nordavind) har fulgt utviklingen til Girls Legion i Danmark, og applauderer at felleskapet nå lanseres i Norge.

– Gamingmiljøet har fortsatt en lang vei å gå for å være mer inkluderende mot kvinner. Girls’ Legion er et veldig godt initiativ som forhåpentligvis bidrar til at vi får enda flere kvinnelige gamere. Vi heier på mangfold og håper Girls Legion kan være med på å skape en holdningsendring i miljøet, sier Steffen Willumsen, Commercial Director i 00 Nation.


FAKTABOKS:

  • Girls’ Legion er et felleskap med nærmere 600 kvinnelige gamere, etablert og utviklet av Lenovo i Danmark.
  • Etter suksessen i Danmark utvider Lenovo felleskapet til Norge.
  • Norske kvinnelige gamere kan allerede nå melde seg opp i Girls’ Legion ved å følge denne linken: https://www.girlslegion.gg/join-the-legion-no
  • Ifølge en global undersøkelse gjennomført av Lenovo svarer 77 % av kvinnelige gamere at de har opplevd en eller annen form for trakassering eller diskriminering som følge av at de er kvinner.
   (The Future of Gaming is Her 2021)
  • 59 % av kvinnelige gamere oppgir at de benytter mannlige eller kjønnsnøytrale gaming aliaser når de spiller for å unngå uønsket oppmerksomhet.
   (The Future of Gaming is Her 2021)
  • Kvinnelige gamere mottar 3,8 ganger flere nedlatende kommentarer enn menn.
   (The Future of Gaming is Her 2021)
  • 70 % av kvinnelige gamere føler at ferdighetene deres blir dømt strengere.
   (The Future of Gaming is Her 2021)

Related links

Emner


Elkjøp er Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og omsatte varer og tjenester for over NOK 41 milliarder i regnskapsåret 2019/20. Driftsresultatet var NOK 1.459 millioner.

I Norge har vi i dag 154 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi 4100 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Pressekontakt

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef, Elkjøp Norge 95703597

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi gir deg den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 38,3 milliarder kroner i regnskapsåret 2018/19.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

I Norge består Elkjøp av 145 butikker.

I tillegg til de velkjente Elkjøp-butikkene driver selskapet også de 27 konseptbutikkene Elkjøp Phonehouse. Disse finnes på kjøpesentre og i sentrale handlegater over hele Norge, og tilbyr små, bærbare produkter.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber 2.500 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway