Gå videre til innhold
Gjennom samarbeidet med Girls Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming. Foto: Unsplash.com
Gjennom samarbeidet med Girls Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming. Foto: Unsplash.com

Pressemelding -

Flere kvinner opplever trakassering når de gamer – det vil Elkjøp og Lenovo bekjempe

Andelen jenter og kvinner som gamer har økt betraktelig de siste årene, og i dag er 44 prosent av gamere jenter. Av disse er det avdekket at 77 prosent har opplevd å bli trakassert i gamingmiljøet.

- Vi har knust mange myter rundt gaming og påstanden om at det bare er gutter som spiller er heldigvis på vei til å bli utdatert den også. Samtidig er det et voksende problem at de som er kvinner og spiller, opplever trakassering i form av hatefulle meldinger og kommentarer. Dette har resultert i at mange nå benytter seg av andre alias for å skjule hvilket kjønn de er og for å unngå uønsket oppmerksomhet. Sånn kan vi ikke ha det, sier Daniel Faldmo.

Elkjøp og Lenovo lanserer nå, Girls' Legion i Norge, som skal være et trygt gamingfellesskap hvor jenter kan spille innenfor trygge rammer, også sammen med gutter, uten å måtte skjule egen identitet.

-Vi har over tid sett at det er stor forskjell på hva den stereotypiske oppfattingen av en gamer er, og hvem som faktisk spiller. Gamere er en veldig variert gruppe mennesker, og er det viktig at vår kommunikasjon til målgruppen også gjenspeiler den virkeligheten, sier Faldmo.

Gjennom samarbeidet med Girls' Legion ønsker Elkjøp og Lenovo å være med å ta et viktig samfunnsansvar, og også bidra til å endre oppfatningen av kvinner i gaming.

Gaming skal være for alle

Gamingmiljøet i Norge har en tydelig utfordring knyttet til likestilling og trakassering, ifølge en global undersøkelse gjennomført av Lenovo.

– I Lenovo har vi en klar visjon om at gaming skal være for alle. Alle gamere skal kunne være seg selv og ha det gøy med hobbyen sin i et trygt og respektfullt miljø, uavhengig av kjønn, alder eller seksuell legning. Vi har mottatt veldig gode tilbakemeldinger fra «Lenovo Girls’ Legion» i Danmark og vi er veldig glade for at vi nå utvider felleskapet til Norge, sier Christian de Lange, Product Manager Gaming Lenovo Nordics.

Etter suksessen i Danmark utvider Lenovo sammen med Elkjøp felleskapet til Norge.

– Etter vi lanserte Girls’ Legion i Danmark har vi fått mange positive tilbakemeldinger fra gamingmiljøet, og spesielt fra unge jenter. Vi ønsker å bygge videre på denne suksessen for å også gjøre plattformen tilgjengelig for norske, kvinnelige gamere. Vi håper vi kan inspirere gamere til å være mer inkluderende, og ta imot alle som deler lidenskapen for gaming med åpne armer. Vi oppfordrer alle som er interessert i gaming til å bli en del av felleskapet, avslutter de Lange.

00Nation roser arbeidet


Esport-laget 00 Nation (tidligere kjent som Nordavind) har fulgt utviklingen til Girls Legion i Danmark, og applauderer at felleskapet nå lanseres i Norge.

– Gamingmiljøet har fortsatt en lang vei å gå for å være mer inkluderende mot kvinner. Girls’ Legion er et veldig godt initiativ som forhåpentligvis bidrar til at vi får enda flere kvinnelige gamere. Vi heier på mangfold og håper Girls Legion kan være med på å skape en holdningsendring i miljøet, sier Steffen Willumsen, Commercial Director i 00 Nation.


FAKTABOKS:

  • Girls’ Legion er et felleskap med nærmere 600 kvinnelige gamere, etablert og utviklet av Lenovo i Danmark.
  • Etter suksessen i Danmark utvider Lenovo felleskapet til Norge.
  • Norske kvinnelige gamere kan allerede nå melde seg opp i Girls’ Legion ved å følge denne linken: https://www.girlslegion.gg/join-the-legion-no
  • Ifølge en global undersøkelse gjennomført av Lenovo svarer 77 % av kvinnelige gamere at de har opplevd en eller annen form for trakassering eller diskriminering som følge av at de er kvinner.
   (The Future of Gaming is Her 2021)
  • 59 % av kvinnelige gamere oppgir at de benytter mannlige eller kjønnsnøytrale gaming aliaser når de spiller for å unngå uønsket oppmerksomhet.
   (The Future of Gaming is Her 2021)
  • Kvinnelige gamere mottar 3,8 ganger flere nedlatende kommentarer enn menn.
   (The Future of Gaming is Her 2021)
  • 70 % av kvinnelige gamere føler at ferdighetene deres blir dømt strengere.
   (The Future of Gaming is Her 2021)

Related links

Emner


Elkjøp Norge omsatte varer og tjenester for over 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge har vi i dag 153 butikker fordelt på egeneide butikker og Franchiseeiere.

I Elkjøp Norge er vi over 3000 ansatte i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Konsernet har etablert detaljvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway