Følg Elkjøp Norge

Fredrik Tønnesen ansatt som sjef for Elkjøp Norge

Pressemelding   •   feb 20, 2017 08:00 CET

33 år gamle Fredrik Tønnesen fra Lørenskog utenfor Lillestrøm tar over jobben som administrerende direktør for Elkjøp Norge.


Tønnesen har tidligere vært nordisk salgsdirektør for både kjøkken og hvitevarer hos Elkjøp og har også arbeidet som varehussjef for Lefdal Sandvika.

Totalt har Tønnesen arbeidet i Elkjøp/Lefdal-konsernet i 11 år.

- Fredrik er meget dyktig og klok og har i løpet av sine år hos oss har hatt opptil flere lederverv, hvor han alltid levert på toppnivå. Han har erfaring fra en rekke av våre forretningsområder og har i så måte bred forståelse og solid innsikt i Elkjøp Norges styrker og utfordringer. Vi har stor tro på at Fredrik er rett person til å utvikle Elkjøp videre i årene som kommer, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsef for Elkjøp Nordic AS.

Elkjøp har per i dag 134 butikker i Norge med til sammen 4.050 ansatte.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.