Gå videre til innhold

Pressemelding -

Fredrik Tønnesen ansatt som sjef for Elkjøp Norge

33 år gamle Fredrik Tønnesen fra Lørenskog utenfor Lillestrøm tar over jobben som administrerende direktør for Elkjøp Norge.


Tønnesen har tidligere vært nordisk salgsdirektør for både kjøkken og hvitevarer hos Elkjøp og har også arbeidet som varehussjef for Lefdal Sandvika.

Totalt har Tønnesen arbeidet i Elkjøp/Lefdal-konsernet i 11 år.

- Fredrik er meget dyktig og klok og har i løpet av sine år hos oss har hatt opptil flere lederverv, hvor han alltid levert på toppnivå. Han har erfaring fra en rekke av våre forretningsområder og har i så måte bred forståelse og solid innsikt i Elkjøp Norges styrker og utfordringer. Vi har stor tro på at Fredrik er rett person til å utvikle Elkjøp videre i årene som kommer, sier Jaan Ivar Semlitsch, konsernsef for Elkjøp Nordic AS.

Elkjøp har per i dag 134 butikker i Norge med til sammen 4.050 ansatte.


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway