Følg Elkjøp Norge

Nordmenn går mann av huse etter mobiltelefoner i juli

Pressemelding   •   jul 18, 2013 07:30 CEST

Ole og Kari Nordmann kjøper mobiltelefoner i hopetall i juli, og ender opp med å ødelegge eller miste mange av dem.

At nordmenn forbruker is og kalde drikker i et rasende tempo om sommeren vet de fleste. Men visste du at appetitten vår på ny mobiltelefon går i taket i juli?

-Vi har sett en trend de siste årene at mobilsalget faktisk dobler seg fra mai til juli. Konsernet vårt selger rundt 20.000 mobiler i mai mens tallene for juli er nærmere 40.000, sier administrerende direktør i Elkjøp Norge, Andreas Niss.

Han tror det i all hovedsak er to årsaker til at salget av mobiltelefoner skyter fart i sommermåneden.

-Nordmenn bruker helt klart mobilene sine mer aktivt om sommeren og ofte får også barn sine første telefoner i ferien. Dessuten er de ulike aktørene i markedet mer ivrige med markedsføringen sin om sommeren, sier Niss.

-Passer mindre på mobilen om sommeren

Med økt mobilbruk i ferien, ofte av viltre barnehender, øker også sjansene for at telefonene blir skadet eller ødelagt.

For forsikringsselskapet Tryg er sommeren en hektisk tid der rapportene som omhandler mobil-problematikk står i kø.

-Vi i Tryg registrerer en klar økning i antallet kunder som skader telefonene sine, får dem frastjålet eller mister dem løpet av sommeren. Det kan nesten som virke som man passer litt mindre på mobilen sin i ferien enn man gjør ellers, sier konstituert kommunikasjonssjef Roald Stigum Olsen.

Samsung dominerer salgslistene

Så langt denne sommeren er det de ulike mobilmodellene fra Samsung som har dominert på salgslistene hos Elkjøp.

Hele sju av de ti mest solgte telefonene kommer fra den sørkoreanske produsenten, og aller mest populær er Samsung Galaxy S4. Apples iPhone 5 må ta til takke med andreplass.

Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,2 milliarder i regnskapsåret 2012/13. Driftsresultatet var NOK 1.100 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene, Tsjekkia og Slovakia, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 7.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Retail, en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.


Vedlagte filer

Word-dokument