Gå videre til innhold
Undersøkelse viser at 68 prosent av oss sliter med julegavekjøp fordi vi syns de vi skal kjøpe til "har alt".
Undersøkelse viser at 68 prosent av oss sliter med julegavekjøp fordi vi syns de vi skal kjøpe til "har alt".

Pressemelding -

Gavetrøbbel: 7 av 10 syns sin kjære allerede har "alt"

Sliter du med å komme på gode gaveideer er du ikke alene. Nesten 7 av 10 nordmenn opplever at den de skal handle til før jul allerede "har alt". Elkjøp-sjef gir deg gavetipsene til innspurten.


En undersøkelse YouGov har gjort for Elkjøp viser nemlig at hele 68 prosent av de spurte opplever av de man skal kjøpe julegave til "har alt" - enten i ganske stor grad eller svært stor grad.

- Nordmenn har gjort julehandelen sin hos oss siden 1960-tallet. Så dette er en problemstilling og en tematikk som kommer igjen år etter år - jul etter jul - og som vi definitivt kjenner igjen. Samtidig er jo dette en utfordring vi som jobber i butikk elsker å hjelpe kundene med å løse, nemlig det å finne den perfekte gaven til noen du er glad i, sier kommunikasjonssjef hos Elkjøp, Øystein Schmidt.  

(Alle tallene fra undersøkelsen ligger vedlagt som dokument nederst i denne saken).


Jentene og de unge sliter mest

Elektrokjedens gaveundersøkelse viser at kvinner er de som i størst grad syns at de man skal kjøpe til "har alt" - 74 prosent sier seg enig i dette - mens bare 64 prosent av mennene har denne oppfatningen.

Ellers sliter gruppen mellom 18 og 34 år noe mer med å finne de perfekte gavene enn de mellom 55 og 74.

- At det er jentene som har størst utfordringer med akkurat dette forstår jeg godt, all den tid undersøkelsen også viser at de er langt mer opptatt av at gaven faktisk faller i smak enn oss gutta. 59 prosent av jentene svarer at dette er svært viktig, mens bare 39 prosent av gutter sier det samme. Så her kan man absolutt si at vi karer har noe å lære av våre venninner og bedre halvdeler, sier Schmidt.


Tre tips til den som "har alt"

Kommunikasjonssjefen har et knippe gavetips på lager til de som virkelig sliter med å finne ut hva de skal legge under treet den 24. desember. Og til dem som da kanskje syns at ektefeller, venner, familie etc. allerede "har alt".

- En av nykommerne hos oss i år er et taco/tortillasett fra Unika, som varmer kjøttdeigen din mens den samtidig holder lefsene myke. Praktisk og nyttig på samme tid. Videre har det jo vært mye snakk om overgangen til DAB, og radioer selger selvsagt bra i disse dager. Med Chromecast Audio kan du imidlertid høre nettradio på anlegget du allerede har i stua, hvis du har lyst å beholde det i noen år til, sier Schmidt.

Han avslutter med et tips fra et av segmentene det har vært mest fokus på den siste tiden, nemlig trådløse høyttalere.

- Constellation Orion er liten og søt men tåler likevel en trøkk, da den er både støtsikker og takler en vannskvett. Batteritiden er på sju timer, så her kan man høre "Glade Jul" og "Bjelleklang" til de fleste har gått og lagt seg på julaften, sier Schmidt.

Han minner om at Elkjøp har åpent kjøp som varer til 30 dager etter julaften, noe som gjør at man enkelt kan bytte gaver som ikke falt 100 prosent i smak.

Elkjøps undersøkelse viser for øvrig også at det er ektefelle/partner vi syns det er vanskeligst å kjøpe gave til, etterfulgt av foreldre, egne barn og søsken.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 33,1 milliarder i regnskapsåret 2015/16. Driftsresultatet var NOK 1.019 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 390 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 10.000 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Kontakter

Madeleine Schøyen Bergly

Madeleine Schøyen Bergly

Pressekontakt Kommunikasjonssjef
Anders Ringen

Anders Ringen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway