Gå videre til innhold
Her har de landets eldste kjøkken

Pressemelding -

Her har de landets eldste kjøkken

Nesten halvparten av alle kjøkken på Sørlandet er over 10 år gamle, og dermed har regionen landets eldste. 

Sørlendinger har landets eldste kjøkken. Det viser tall fra en undersøkelse som Elkjøp har foretatt.

49 prosent av de spurte fra denne regionen svarer at kjøkkenet deres er 10 år eller eldre. Vestlandet er regionen med de nyeste kjøkkenene, og her svarer bare 35 prosent at rommet for matlaging er eldre enn 10 år.

- Tallene fra vår undersøkelse viser at det er stor forskjell mellom de ulike regionene med hensyn til hvor gamle kjøkken man har. Med vår nye storsatsning på rimelige kjøkkenløsninger i nesten 100 Elkjøp-varehus over hele landet har man imidlertid nå mulighet til å skaffe seg nytt kjøkken - uansett om man bor i Alta eller Mandal, sier salgsdirektør Fredrik Tønnesen i Elkjøp.

Undersøkelsen viser videre at 45 prosent av kjøkken i Trøndelag og Nord-Norge er over 10 år gamle, mens fasit for Oslo og Akershus er 43 prosent. I resten av Østlands-området er 41 prosent eldre enn 10 år.

– I fjor solgte vi i Elkjøp dobbelt så mange kjøkken som året før, og veksten ser ikke ut til å stanse. Spesielt i butikkene våre i distriktene ser vi solid interesse. Derfor ansetter vi da også flere folk på kjøkkenavdelingene våre over hele landet for tiden, sier Tønnesen.

Kjøkkensalget måles i antall solgte kjøkkenskap. I fjor ble det ifølge Prognosesenteret solgt 1,25 millioner kjøkkenskap, noe som tilsvarer nærmere 114.000 nye kjøkken. I tillegg kommer hvitevarer og kostnader til håndverkere og materialer.

Kjøkkenundersøkelsen er foretatt av YouGov på oppdrag fra Elkjøp.

Related links

Emner

Kategorier


Elkjøp er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte for NOK 26,9 milliarder i regnskapsåret 2013/14. Driftsresultatet var NOK 1.146 millioner.

Konsernet har etablert detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene, med hovedforankring rundt stormarkedskonseptet.

Alle de 285 varehusene i Norden får i hovedsak sin vareforsyning fra egen distribusjonsvirksomhet, med sentrallager i Jönköping på 100.000 kvadratmeter.

Ca 9.200 ansatte er sysselsatt i Elkjøp-konsernet, som er eid av britiske Dixons Carphone - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Pressekontakt

Marius Klemo

Marius Klemo

Pressekontakt Head of Brand & Digital

Relatert innhold

Vi gir tilgang til den fantastiske verden av teknologi

Elkjøp Nordic er et av Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, og omsatte varer og tjenester for 49,8 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

Konsernet har detaljistvirksomhet i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og på Færøyene.

Elkjøp Norge hadde en omsetning på omsetning på 15,15 milliarder kroner i regnskapsåret 2020/2021.

I Norge består Elkjøp av 153 butikker, hvor 37 av disse er Elkjøp Phonehouse. I tillegg har kjeden også to butikker på Gardermoen.

Elkjøp ble dannet i 1962, opprinnelig som et samarbeid mellom 33 frivillige handlere. Da - som nå - ligger mye av suksessen i en sterk bedriftskultur. I dag jobber det over 3000 medarbeidere i Norge mot et felles mål: Å gi våre kunder god verdi for pengene sine, samt en enkel og hyggelig handel.

Elkjøp-konsernet er eid av britiske Currys - en av Europas største forhandlere innen forbrukerelektronikk.

Elkjøp Norge
Nydalsveien 12b
0484 Oslo
Norway